- hirdetés -

Az egész országban magányos könyvek várják, hogy megtaláld őket, és neked is olyan élményt nyújthassanak, mint korábbi gazdájuknak.

A Veszíts el egy könyvet! című játék a hatodik születésnapját ünnepli, ennek apropóján péntektől vasárnapig Nagy Könyvelhagyó hétvégét rendeznek. Az Orosházáról indított kezdeményezés országos méretűvé nőtte ki magát, elsődleges célja az olvasásnépszerűsítés.

Az üveg körtefa tövében is elveszett egy könyv. Megtalálta már valaki? (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az üveg körtefa tövében is elveszett egy könyv. Megtalálta már valaki?
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Orosházán péntek délután közös olvasásra invitálta a városi könyvtár az olvasni szerető és játszani vágyókat a a főtérre. A tavalyinál többen voltak jelen, főként a könyvtárban működő olvasókörök, az Orosházi Moly Galeri, és az 55+ Lélek Vitamin tagjai csatlakoztak.

A könyvelhagyók tíz perces felolvasással vettek búcsút szeretett olvasmányuktól, majd mindenki útnak indult, hogy elveszítse a könyvét. A résztvevők elmondása szerint számukra kedves olvasmányokkal érkeztek, és azért válnak meg a könyvtől, hogy azok másoknak is élményt adhassanak.

A hétvége során eddig országszerte mintegy 700 könyv cserélt gazdát. A vasárnap délelőtti adatok szerint még nem találták meg az összes Orosházán elhagyott kötetet, ha esetleg te találsz rá az egyikre, a könyv belsejébe ragasztott útmutatóból megtudod, hogy mit kell tenned.

A játékról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.