- hirdetés -

Jó hangulatú táncház, nótázás, beszélgetés: első alkalommal tartotta meg FOLK-TANYA elnevezésű rendezvényét a HaTe (Harangos Néptáncegyüttes) március 14-én, a Vakegér Sörözőben.

A csoport tagjainak eddig a környező településekre kellett utazniuk ahhoz, hogy a próbákon és táborokban megszerzett tánctudásukat kamatoztatva, táncházban vehessenek részt. Végül úgy döntöttek, hogy Orosházán is megpróbálják megteremteni ennek a szórakozási formának az alapjait, így helyet kerestek rendezvényüknek. A megfelelő helyszínt a Vakegér sörözőben találták meg, ahol szívesen fogadták és támogatták az ötletet.

– A célunk ezzel a kezdeményezéssel többrétű – meséli Móroczné Pataki Gabriella, az est szervezője. – Egyrészt a népzene és néptánc iránt érdeklődőknek szeretnénk a városban egy olyan alkalmat teremteni, ahol rendszeresen találkozhatnak, szórakozhatnak. Természetesen nem várjuk el mindenkitől, hogy beálljon táncolni, ha csak beszélgetni, nézelődni, népzenét hallgatni szeretne, annak is örülünk. Másrészt a próbatermi munka mellett nekünk, táncosoknak is kikapcsolódást jelent „szabadon”, csak a saját kedvünkre táncolni kedvenc táncainkat. Szeretnénk, hogy ne csak azt az oldalunkat ismerjék a városban, amikor egy-egy rendezvényen színpadi műsort adunk elő, hanem azt is, amikor szórakozunk.

Nézzétek meg, hogyan ropták a táncosok:

Bár a hagyományos táncházaktól eltérően a FOLK-TANYÁN nem zenekar szolgáltatta a muzsikát, a hangulatot ez nem befolyásolta. Egész este szólt a népzene, egyik tánc követte a másikat. A táncegyüttes tagjain kívül szép számmal vettek részt érdeklődők is a rendezvényen. Emellett elmondható, hogy azok körében is pozitív fogadtatásra talált az est, akik „véletlenül” váltak részesévé. Az est sikeressége megerősítette a szervezőket abban, hogy rendszeressé tegyék rendezvényüket. Az est létrejöttéért a HaTe köszönetet mond a Petőfi Művelődési Központnak és a Vakegér Sörözőnek.

Minden hónap második péntekén szeretettel várja az érdeklődőket a HaTe a FOLK-TANYÁN!

A FOLK-TANYÁ-ról készült képeket az együttes Facebook oldalán nézhetitek meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.