- hirdetés -

Idén sem tétlenkedik az orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ). Legnagyobb rendezvényük megszervezése mellett több szervezettel is megállapodást írtak alá.

Ennek értelmében továbbra is együttműködik a nemzetiségi szervezet az Orosháza és Vidéke Ipartestülettel, a Táncsics gimnáziummal, a Székács József evangélikus iskolával, valamint a Vinculum Közhasznú Egyesülettel. A megállapodás értelmében főleg rendezvények kivitelezésében számíthatnak egymás segítségére a felek, derült ki az NNÖ február 25-ei soros ülésén.

Hamarosan kezdődik a Német Kultúra Hete is. Március 26-án a Táncsics gimnázium aulájában nyitják meg a rendezvénysorozatot, melynek díszvendége ezúttal a Zombai Nemzetiségi Önkormányzat lesz. A hét folyamán egyébként vetélkedők, vers- és prózamondó versenyt szervez az orosházi nemzetiségi önkormányzat diákok számára, mindezt német nyelven.

Emellett a rendezvénysorozat keretében idén Orosházán tartják a Békés megyei Német Önkormányzatok Szövetségének Anyanyelvi és Kulturális Napját március 29-én.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.