- hirdetés -

Gluténmentes torta, tisztán növényi eredetű avokádós mignon – számos finomságokkal neveztek a versenyzők a DALI-ÁS KLUB receptversenyére.

Diabétesz, táplálékallergia, lisztérzékenység és ételintoleranciák, bármelyik diétát kell is tartani, a DALI-ÁS KLUB által szervezett szombati receptversenyre olyan süteménycsodák készültek, amelyek között mindenki találhatott megfelelőt – tudtuk meg Tóth Margit egyesületi elnöktől. A hosszú évek alatt felhalmozódott tudást, kreativitást, látványt, és mindenek előtt az ízek harmóniáját értékelte a háromtagú zsűri: Lászikné Kergyó Beáta dietetikus, Bába Szilvia a Vitaporta üzletvezetője, valamint Bereczkiné Varga Ágnes a Speciális Ételek Konyhája ügyvezetője.

Különleges, az életallergiások számára is fogyasztható finomságok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Különleges, az életallergiások számára is fogyasztható finomságok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A remek hangulatú klubfoglalkozásnak a Máltai játszótér adott otthont, így az egyesület terveit és célkitűzéseit tárgyaló felnőttek mellett a gyerekek sem unatkoztak. A versenyzők gluténmentes tortával, diabetikus muffinnal, tisztán növényi eredetű avokádós mignonnal szerezték meg a fődíjakat: egy-egy családi fürdőbelépőt, amit a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. ajánlott fel. A gyümölcsös, lekváros, túrós finomságokat mentes termékekkel jutalmazták. Valódi különlegességet és bűntudat nélküli csemegézést a Dózsa György utcai Rétesbolt és Kávézó paleo diétás kóstolója nyújtott a barackos és mandulás-szilvás szeletekkel.

Tóth Margit elmondta, a tanév végére egy újabb felmérést terveznek az orosházi gyermekek körében jelentkező diétás igények minőségi és mennyiségi mutatóiról. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy az óvodák és iskolák konyháján tervezhetővé és realitássá váljon a speciális táplálkozási igényű gyermekek ellátása.

A recepteket és fotókat az egyesület honlapján és Facebook oldalán hamarosan megtaláljátok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.