- hirdetés -

Német szóval telt meg a színházterem a Petőfi Művelődési Központban. Az orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében harmadjára láthattak orosházi diákok idegennyelvű előadást.

Hans Christian Andersen klasszikus meséjét láthatta a szép számú közönség február 24-én, a művelődési házban. A Hókirálynő című előadást a szekszárdi székhelyű Magyarországi Német Színház állította színpadra.

– 1983 óta létezik a társulat, a központ Szekszárd. Országszerte adunk elő darabokat, főként fiataloknak, német nyelven – mondta Frank Ildikó, a Magyarországi Német Színház igazgatója.

Elsősorban az aktívan németül tanuló korosztályra számítottak az előadáson, ezért az általános iskola felső tagozatán, és a gimnáziumban tanulókat várt a szervező, Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ).

Dr. Formann István, az orosházi NNÖ II. elnöke úgy fogalmazott: – A színdarab aktualitása az élő idegennyelv tanulása. Sikere abban rejlik, hogy minél többször, minél több formában ismerkedjenek a némettel a diákok. Erre az ilyen előadások nagyon alkalmasak.

A szekszárdi társulat immár harmadik alkalommal állt színpadra a művelődési házban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.