- hirdetés -

Eldöntött tény a 47-es főút felújítása Orosháza és Békéscsaba között, a kormány jóváhagyta a 15 milliárd 383 millió forintos pályázatot. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő százszázalékos támogatással valósíthatja meg a beruházást.

Ezzel régi vágya válik valóra az erre közlekedőknek, hiszen nemcsak nagyobb teherbírású lesz a forgalmas út, de két veszélyes kanyart korrigálnak is benne, illetve kerékpárút épül mellette a kétkeréken közlekedők védelmében, s a balesetmentes közlekedést célozva.

Völner Pál
Völner Pál a dél-békési útépítéseknél

A Magyar Közlönyben megjelent kormányzati döntés szerint a két város között 35 kilométeren erősítik meg az utat, így 12 méter széles és 11,5 tonna teherbírású lesz a munkálatok elvégzése után.

– A megyében folyó útfelújítások több mint felét a körzetünkben sikerül megvalósítani, ezt óriási eredménynek tartom főleg annak függvényében, hogy az elmúlt 50 évben nem volt ennyi útfelújítás a környéken – mondta el Simonka György a hírre reagálva.

– Éppen a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tartok, most az a feladatunk, hogy elérjük, minél gyorsabban realizálódjon a beruházás. Ez az útszakasz legalább olyan fontos a térségünkben élők számára, mint a Mezőkovácsháza-Orosháza, vagy az Orosháza-Tótkomlós közötti szakaszok voltak, amelyeket tavalyelőtt már sikerült átadni a közlekedőknek. De említhetem a dombegyházi határponttól Orosházáig tartó dinnyés utat is, amelyen jelenleg is folynak a munkálatok egyelőre két kritikus pontnál. További tervekkel is rendelkezünk, de most az a fontos, hogy a már eldöntött beruházásokat realizáljuk – összegezte az országgyűlési képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.