- hirdetés -

Orosházán is elindult a települési önkéntes mentőszervezetek toborzása – csütörtökön Bajkán György tűzoltó alezredes tartott tájékoztatót a helyi cégek vezetőinek.

Kiválóan szervezett a Dél-Békés Mentőcsoport, az orosházi és a mezőkovácsházi járásban működő, 94 tagú önkéntes szervezet nemzeti minősítéssel rendelkezik, így az ország bármely pontján bevethető.
– Az önkéntes mentőszervezetek mellett fontos feladat a települési önkéntes polgári védelmi szervezetek megalakítása is – emelte ki az orosházi tűzoltó-parancsnok. – Orosháza a járás központja, ez és a település katasztrófavédelmi besorolása is indokolja olyan önkéntes szervezet létrehozását, aminek hatásköre a település közigazgatási határáig tart. Ezzel kapcsolatban tartottunk tájékoztatót a helyi cégek vezetőinek az önkormányzat szervezésében. Ismertettük a települési szervezetek védekezésbe történő bevonásának lehetőségeit, és elkezdtünk toborozni – részletezte Bajkán alezredes.

Bajkán György tű. alezredes sorolta el a tudnivalókat (Fotó: Rajki Judit)
Bajkán György tű. alezredes sorolta el a tudnivalókat (Fotó: Rajki Judit)

A helyi mentőszervezet felkészítésében a megyei katasztrófavédelem és a Dél-Békés Mentőcsoport segít mentorok révén. A cél, hogy az önkéntesek hatékonyan és gyorsan tudjanak lépni a város védelme érdekében, segítendő a hivatásos erők munkáját. Tervek szerint áprilisban közös eskütételt tartanak valamennyi, addig felállt települési mentőszervezet tagjainak. A toborzás tehát már elindult, jelentkezni (18 év felettieknek) Vincze Tibor közbiztonsági referensnél lehet a polgármesteri hivatalban (68/413-022).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.