- hirdetés -

Szombattól az Orosházi úti felüljáró megkerülésével lehet Jaminából a belváros irányába eljutni Békéscsabán. A vasúti rekonstrukció, a híd átépítése miatt lezárják a felüljárót. Videó mutatja, merre kerülhettek.

Megújul a békéscsabai vasútállomás és környéke 35 milliárd forintból, a beruházást az Új Széchenyi Terv keretében uniós támogatásból finanszírozzák.Eredeti állapotába állítják helyre a vasútállomás műemléki épületét, európai színvonalú infrastruktúrát kap az állomás és átépül a vágányhálózat. A beruházás részeként a vasútállomást átívelő jaminai hidat felújítják és kétszer kétsávosra bővítik, valamint önálló kerékpáros és önálló gyalogos út létesül. A beruházás előreláthatólag 2015 őszére készül el.

A békéscsabai vasútállomás látványterve
A békéscsabai vasútállomás látványterve

Péntek éjféltől lezárják Békéscsabán az Orosházi úti felüljárót a vasúti rekonstrukció, a híd átépítése miatt. A közlekedési rend változik, hiszen a felüljárót sem közúti, sem gyalogos közlekedésre nem lehet használni, kerülővel lehet eljutni a belvárosba.

A lehetséges útvonalakat videón mutatja meg a beol.hu. Minden esetben az Orosházi úti laktanyától indultak, a főbb útvonalakat használva a békéscsabai vasútállomáshoz érkeztek. A Franklin és a Kolozsvári utcák kereszteződésénél zebrát és jelzőlámpát szereltek fel a közlekedésiek a megnövekedő forgalom miatt, és több szakaszon is kihelyeztek forgalomlassító útjelzéseket. A kivitelező számításai szerint az Orosházi úti felüljáró lezárását követően átlagban tíz perccel nő majd az autóval, busszal utazók menetideje. Nézzétek meg a beol videóját.

A békéscsabai vasútállomásnál február 28-tól március 2-ig teljes vágányzár lesz érvényben. Ez idő alatt vonatpótló autóbuszokkal szállítják az utasokat oda, ahonnan már átszállással el tudnak jutni úti céljukig. Március 15-től vonatjegyek a buszállomás aluljárójában válthatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.