- hirdetés -

Működik a munkahelymegőrző konstrukció, amely révén bér- és járuléktámogatást kaphatnak a munkáltatók.

A megyei munkaügyi központ közelmúltban tartott tájékoztatóján dr. Nagy Ágnes igazgató felhívta a munkáltatók figyelmét, ha átmeneti likviditási problémáik adódnak, forduljanak bizalommal a kirendeltségekhez.

– Ne építsék le a létszámot, ne küldjék el a dolgozóikat, tájékozódjanak a lehetőségekről – kérte a jelenlévőktől a vezető. – Működik a munkahelymegőrző konstrukció, amely révén bér- és járuléktámogatást tudunk adni, amíg áthidalják a nehézségeket.

Emlékeztetett továbbá arra, hogy azok a munkáltatók is kedvezményeket tudnak érvényesíteni, akik olyan regisztrált álláskereső hölgyet vesznek fel, akinek már kevés hiányzik a 40 év szolgálati időhöz, és koruk miatt csekély az elhelyezkedési esélíük. A program célja a nyugdíjba vonulásukhoz szükséges hiányzó szolgálati idő megszerzésének elősegítése.

A Virtuális Munkaerőpiac Portált mind a munkáltatóknak, mind az álláskeresőknek ajánlotta. – Ezen az online felületen szerencsésen találkozhatnak a felek – hangsúlyozta dr. Nagy Ágnes. A portálon az álláskeresők ingyen készíthetik el és tölthetik fel önéletrajzukat, a munkáltatók díjmentesen jelentethetik meg állásajánlataikat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.