- hirdetés -

Aki nem tudta, könnyen gondolhatta azt a hétvégén, hogy madárinvázió van a Tisza iskola tornatermében, pedig csak a V-46 Orosházi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete rendezett emlékkiállítást.

Angol begyes, magyar díszposta, pávagalamb – csak pár galambfajta abból a 26-ból, melyet január 25-e és 26-a között a nagyközönség megtekinthetett a Tisza Kálmán Közoktatási Intézményben. Több mint 360 különleges madár – díszbaromfik és galambok – lepte el ugyanis az oktatási intézmény tornatermét. A 30 főt számláló V-46 Orosházi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete idei kiállítását Pintér Tibor emlékének szentelte.

Fotó: Rajki Judit
Egy a több mint 360 kiállított, különleges madárból (Fotó: Rajki Judit)

– 39 éve folyamatosan rendezünk kiállításokat, jelenleg 55 Békés és Csongrád megyei tenyésztő madarai láthatók. A találkozás mellett azért is fontosak ezek a kiállítások, mert így megismertethetjük a fiatalokkal a fajtákat, habár a fiatalabb generáció részéről nem mutatkozik nagy igény erre a különleges hobbira – tudtuk meg Kérdő Lajostól, az orosházi egyesület elnökétől.

A kiállításról senki nem tért haza üres kézzel, amint azt Kérdő Lajos elmondta, mindenki kapott valamilyen emléket a kiállításról, ha már a zord, havas időjárás ellenére elhozta madarait Orosházára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.