- hirdetés -

Marosvásárhelyről is érkeztek tenyésztők az Orosházi Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének múlt hét végi kiállítására. Mindenki megtalálhatta a számára legszebbet az 584 “versenyző” közül.

Óriás, kicsi, csupa tollas, féllábú, barna, fekete, szürke, fehér, tarka – mindenféle galambbal találkozhattunk azon a Tollas Show-n, amit az Orosházi Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete szervezett múlt hétvégén a Tisza Kálmán iskolában. Összesen 584 galamb versengett: a ki a szebb és jobb címért. Az orosházi egyesület 120 postagalambot mutatott meg. Mindemellett 86 kiállító 85 díszbaromfit és díszrécét hozott el. A kiállításon 13 bíráló dolgozott.

A galambtartás egyáltalán nem tartozik az olcsó hobbik közé, megtudtuk, a kiállításon szereplő galambok ára 100 ezer és 500 ezer forint közt mozog, de találkoztunk ennél jóval nagyobb értékű madárral is.

Madarász István büszkén mutatja nyertes amerikai king galambját (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Madarász István büszkén mutatja nyertes amerikai king galambját (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Rengeteg felajánlást kaptunk, ennek köszönhetően minden tenyésztőt díjaztunk. Nem csak helyi galambtulajdonosok mutatták meg madaraikat, Kecskemétről, Battonyáról, Makóról, sőt Marosvásárhelyről is érkeztek résztvevők – tájékoztatott Kovács László, az Orosházi Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke.

A kiállítást immár 15. alkalommal szervezték meg, amely mindig nagy népszerűségnek örvend, nem volt ez másképp idén sem. Összesen 54 fajta galambot tekinthettek meg a résztvevők, mindenki megtalálhatta a számára legszebb példányt.

Az egyesület és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága korábban pályázatot is írt ki Őshonos háziállataink címmel. Rajzokat és irodalmi műveket vártak a gyerekektől, melyeken keresztül bemutatták számunkra mennyire fontosak kis kedvenceink. A beérkezett alkotások megtekinthetőek voltak a múlt hét végi kiállításon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.