- hirdetés -

Azt gondolja az ember, hogy a tél a gazdák pihenő ideje, erre azonban rácáfol az Orosházi Gazdakör, ahol az egyik program követi a másikat.
Ezen a héten elnökségi ülésen tervezték meg az évet a gazdakör vezetőségének tagjai, jövő héten nagyszabású fórumot rendeznek, s mindjárt itt a februári Orosházi Hagyományok, Ízek Versenye is.

(archív fotó)
Idén február 7-én és 8-án zsűrizik a pálinkákat
(archív fotó)

Az elnökség egyik fontos elhatározása, hogy idén is folytatják a tájékoztató fórumokat, erre nagy szükség van, hiszen a földtörvény hozta változások a teljes gazdálkodó társadalmat érintik. A tájékoztató programok sorában az első lesz mindjárt szerdán az Agrárkamarai Fórum a városháza nagytermében. A rendezvényre, Orosházára érkezik Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke, aki elsősorban a falugazdász hálózat új működési körülményeiről ad tájékoztatást a gazdák számára. A fórum január 29-én 9 órakor kezdődik a városházán.

Közben pedig már zajlanak a VIII. Orosházi Hagyományok, Ízek Verseny előkészületei. Nemcsak a Táncsics gimnázium sportcsarnokát foglalták már le a gazdakörösök február 22-re, de a pálinkák versenye is startra kész. A kisüsti gyümölcspálinkák megmérettetésére január 27-31. és február 3-7. között lehet leadni a különleges nedűket a gazdakör Pacsirta utcai irodájában, a nevezési díj megfizetése mellett. A hazai és nemzetközi szakemberekből álló zsűri február 7-én és 8-án bírálja el a versenypálinkákat, az eredményhirdetésre természetesen a helyi hagyományokat, gasztronómiai értékeket népszerűsítő rendezvényen kerül sor. A bronz, ezüst és arany érem mellett a verseny tétje az Orosháza legjobb hazai pálinkája és az Orosháza legjobb külföldi pálinkája cím és a vele járó serleg. A verseny kimenetele egyelőre azonban nyitott, várják a nevezéseket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.