- hirdetés -

A megyei hírlap szavazásán egyéniben és csapatban is dobogósak lettek az orosháziak.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is több mint hatvan, újságírókból, sportvezetőkből és sporttámogatókból álló grémiumot kért fel a Békés Megyei Hírlap arra, hogy válasszák meg Békés megyében az év sportolóját, csapatát és edzőjét a 2013. évi teljesítmények alapján – írja a Beol.hu megyei hírportál.

A hölgyeknél a felnőtt világbajnokságon tizennegyedik, Gymnasiade-győztes tornász Makra Noémi, a férfiaknál a fedett pályás Európa-bajnokságon negyedik, a felnőtt szabadtéri világbajnokságon 110 méteres gátfutásban tizenkettedik Baji Balázs lett az első. A csapatoknál az NB I-ben és a Magyar Kupában bronzérmes, Linamar-Békéscsabai RSE női röplabda együttese végzett az első helyen. Az edzőknél Kormos Mihály, a Linamar-Békéscsabai RSE szakmai igazgatója kapta a legtöbb szavazatot. Mögöttük azonban sok orosházi szerepel a listában.

Orosházi eredmények

A 2013. év legeredményesebb Békés megyei női sportolója:

2. Károlyi Csilla búvárúszó (Eötvös DPSE Orosháza) 80, 3. Böczögő Dorina tornász (TC Békéscsaba) 38, 4. Szabó Ágnes erőemelő (Orosházi Toldi SE) 31

Szavazatot kapott még: Lovas Mónika erőemelő (Orosházi Toldi SE), Homonnai Luca kajak-kenu (Szarvasi Kajak-Kenu Vizisport és Szabadidő Club).

A 2013. év legeredményesebb Békés megyei férfi sportolója:

5. ifj. Zsiga Zsolt karatés (Orosházi Kyokushin Szabadidőkör)

Szavazatot kapott még: Buday Dániel kézilabdázó (Orosházi FKSE-Linamar), Tóth Dániel labdarúgó (Orosháza FC).

A 2013. év legeredményesebb Békés megyei csapata:

2. Orosházi FKSE-Linamar NB I-es férfi kézilabdacsapat 61

Szavazatot kapott még: PET BAU ASE Orosháza NB I-es női asztalitenisz-csapat, Orosházi Toldi SE erőemelő-csapata, OXXO Energy Orosházi NKC NB I B-s női kézilabdacsapata

A 2013. év legeredményesebb Békés megyei edzője:

Szavazatot kapott még: Musztafa Imre — erőemelés (Orosházi Toldi SE), Bogdánffy Csaba — asztalitenisz (PET BAU ASE Orosháza), Zsiga Zsolt — karate (Orosházi Kyokushin Szabadidőkör)

További részletek a Beolon, ide kattintva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.