- hirdetés -

A Rákóczi Vasas őszi teljesítményét értékelte az edző, Polyák László.

A Rákóczi Vasas csapata 17 forduló után a 7. helyről várja a tavaszi folytatást a Békés megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Polyák László, a csapat edzője értékelte a csapat őszi teljesítményét.

Milyen tervekkel várták az évadot, hogyan értékeli csapata szereplését? 

– A minimum elvárás a csapattal szemben már évek óta az első nyolcba kerülés, amit idáig minden évben teljesíteni is tudott. A nyáron úgy kezdtük el a felkészülést, hogy a tavalyi 6. helyhez képest szerettünk volna előre lépni. Ehhez mindenképpen szükségünk lett volna egy gólerős támadóra, de sajnos ez az igazolás nem jött össze, viszont visszakerült hozzánk Bozsóki Dániel, ő erőssége volt csapatunknak. Asztalos Gábor és Polyák Ádám szintén jó igazolásnak bizonyult, mindkettőjükre lehetett számítani és egy-egy mérkőzésen kimagaslóan teljesítettek. Szerettünk volna annyi pontot szerezni, hogy tavasszal esélyünk legyen a 3. helyért vívandó harcban, de a sok döntetlenre hozott találkozó miatt kicsit messze kerültünk ettől.

Kikaptunk a Kondorostól az óévbúcsúztató meccsen (Fotó: Rajki Judit)
Kikaptunk a Kondorostól az óévbúcsúztató meccsen (Fotó: Rajki Judit)

Mi volt a szezon legpozitívabb eseménye és legkellemetlenebb élménye?

– Pozitívumként könyvelhetjük el, hogy az első 10 fordulóban csak egyszer szenvedtünk vereséget, a második fordulóban Kondoroson, pedig azon a mérkőzésen időnként nagyon jól futballozott a csapat. A Méhkerék legyőzése is ide sorolható, vesztett állásból az utolsó tíz percben fordítottunk, valamint Szabadkígyóson jó játékkal az utolsó percben szerzett góllal egyenlítettünk. Sok mérkőzésen jól működött a három csatáros támadójátékunk, viszont hiába alakítottunk ki sok helyzetet, legtöbbször már az első fél órában nem tudtuk őket kellő hatékonysággal kihasználni. Ez a legnagyobb hiányosságunk, viszont a játékfelfogásunkat pozitívnak ítélem meg – sorolta az edző.

– A tragédia, ami Gulyás Ricsi családjában történt, a mai napig felfoghatatlan, hogy ilyen pont ott és akkor megtörténhetett.( A jaminai mérkőzésen a játékos édesanyja rosszul lett, majd a kórházba szállítás után elhunyt – a szerk.). Borzasztó volt ezt és az utána következő heteket megélni… A focira visszatérve, a hat döntetlenből minimum kettőt de akár 3-4 mérkőzést is megnyerhettünk volna és ezért csak magunkat okolhatjuk, hogy nem így történt. Szarvason sem kellett volna kikapnunk, ha értékesítjük helyzeteinket és akkor most nagyon jó pozícióból várhatnánk a folytatást, sajnos ez már a múlt!

Mely játékos(ok) teljesítményével volt elégedett és ki(k) maradt(ak) el a várakozásoktól?

– Szokásunktól eltérően most nagyon szűkös játékoskerettel (18 mezőnyjátékossal és 2 kapussal) vágtunk neki a bajnokságnak. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, jöttek is a sérülések és egyéb okok miatti hiányzások. Németh Gábor, Pardi László, Debreceni Péter, Berta Endre és Sütő Attila szinte az egész őszt kihagyta. Ludányi Péter és Lövei Roland a bajnokság első, Gulyás Richárd és Fehér László a bajnokság utolsó harmadában hiányzott. Mindenképpen meg szeretném említeni azokat a játékosokat, akik végig a csapat rendelkezésére álltak. Lévai Balázs 17 + 2 kupa mérkőzést védett végig és többször is a csapat legjobbja volt, Juhász Norbert 9 gólt,míg Buza Barnabás 8 gólt szerzett. Boros Bálint és Bozsóki Dániel minden bajnoki és kupamérkőzést végig játszott egyenletes, jó teljesítményt nyújtva. Eltiltás miatt csak egy mérkőzésről hiányzott Szabó Ákos, ő nagyon hasznos tagja volt csapatunknak. Kánya Péter, Mazán Norbert és Polyák Ádám is minden mérkőzésen pályára lépett kezdőként vagy csereként. Dávid Zsolt, Asztalos Gábor és Gulyás Richárd tíz mérkőzésnél többször lépett pályára.

Meddig tart a pihenő, mikor kezdődik a felkészülés, feltűnnek-e új arcok az öltözőben?

– Mivel január 19-én rendezi az OFC a Gyopáros kupát, ezért azon a héten már lesz két közös mozgás, de a felkészülés csak január 20-tól kezdődik. A csapat nagy része a tél folyamán valószínű hogy kispályás tornákon fog szerepelni, ezért nem fognak teljesen leállni. Remélem lesznek új arcok, most úgy érzem nagy szükségünk lenne legalább 4-5 új játékosra (akár régire is), mert fel kell rázni és frissíteni a keretet!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.