- hirdetés -

Szerda este a küldöttek többsége újraválasztotta az Orosházi Lakásszövetkezet vezetőjét és bizalmat adott az igazgatóságnak is.

Még október végén kért maga ellen bizalmi szavazást mondott le Nyitrai István, az Orosházi Lakásszövetkezet elnöke, aki az elmúlt hetekben ügyvivő elnökként tevékenykedett. A szövetkezet vezetése december 18-ra hívta össze a küldöttgyűlést, amin többek között személyi kérdések is szóba kerültek, és ahol ismételten megválasztották a küldöttek Nyitrai Istvánt az Orosházi Lakásszövetkezet elnökévé.

„A jelölést 2 személy vállalta el, azonban a küldöttek döntése alapján Nyitrai István került fel a jelölőlistára, aki a szavazatok kétharmadát meghaladó bizalmat kapott” – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Kaszai Balázs, a szövetkezet jogi képviselője.

„Expozéjában az elnök úr elmondta, hogy tevékenysége alatt az Orosházi Lakásszövetkezet 30 napon túli tartozással nem rendelkezik, továbbá valamennyi fizetési kötelezettségét határidőben teljesíti a lakásszövetkezet, a megnyert perekből befolyt pénzekből felújítások finanszírozására is sor került. Elhangzott továbbá, hogy rendkívül nehéz helyzetet teremtenek a tartozással rendelkező adósok a felújítási és karbantartási munkálatok finanszírozása kapcsán, melyeket éppen ezen személyek kérnek utóbb számon a vezetőségen. A küldöttgyűlésen – melynek levezető elnöke felkérés alapján a Békéscsabai Lakásszövetkezet elnöke, Békési Albert volt – az erre irányuló kisebbségi küldötti indítvány ellenére nem vonták meg a bizalmat a lakásszövetkezet tisztségviselőitől” – zárul a közlemény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.