- hirdetés -

Mi más is lehetett volna terítéken a Jótékonysági Nőegylet Egyesület Bejglis Mézes Karácsonyán? Természetesen a mákos, diós klasszikusok, no meg a mézeskalács körül forgott a nap. A legjobbakat díjazták.

Nem volt könnyű dolga a hattagú zsűrinek, hiszen idén is sok finomsággal neveztek a háziasszonyok. A tavalyi szünet után idén ötödik alkalommal rendezte meg a Nőegylet hagyományos bejgli és mézeskalácssütő versenyét a Petőfi Művelődési Központban, melyre idén közel egy tucat sütemény érkezett.

Jankovné Héjjas Katalin kínálta a mézest a nőegylet szervezte versenyen. Fotó: Losonczi Dávid
Jankovné Héjjas Katalin kínálta a mézest a gyerekeknek (Fotó: Losonczi Dávid)

– Azért tartom fontosnak ezt a rendezvényt, mert ezekkel a hagyományos termékekkel azok a nők és asszonyok, akik elkészítik ezeket, megédesítik egy kicsit az ünnepeinket, és a hétköznapokat is – mondta Zalai Mihály alpolgármester, aki a zsűri egyik tagja is volt. – Nagyon fontos, hogy itt találkozzanak egymással, bemutassák és átadják egymásnak tudományukat, és akár recepteket is cserélhetnek. Remélem, hogy a következő évben ennél is többen leszünk –hangsúlyozta az alpolgármester.

Igazi különlegességet is láthattak az érdeklődők, méghozzá a Mackófalva névre keresztelt mézeskalácsfalut – két hétig készült az alkotás. De volt mézeskalács-koszorú, különböző sütemények, sok bejgli, játszóház, és ünnepi hangulat. A díjazottak listája pedig az idei évben a következőképp alakult:

Mézes süti kategória:

1.Darók Istvánné
2. Csáki Ernőné

Mézes díszítő kategória:

1. Jankovné Héjjas Katalin
2. Balázs Lászlóné
3. Bódainé Huszárik Krisztina
3. Telekiné Balázs Henrietta

Bejgli kategória

2. Csáki Ernőné
2. Palyák Jánosné

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.