- hirdetés -

Feltehetően a fűtési rendszer műszaki hibája okozott tüzet, a melléképület teteje és a kazánház teljesen kiégett.

Háztűzhöz riasztották az orosházi tűzoltókat december 17-én nem sokkal 17 óra után. Kiscsákón, a település külső részén gyulladt meg egy ház melléképülete. A tűzoltók II-es kiemelt fokozatban indultak az esethez. Orosházáról két gépjárműfecskendő és a vízszállító, Szarvasról egy gépjárműfecskendő sietett a helyszínre, majd később megérkezett az orosházi tűzoltóparancsnok és a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ügyeletese is. Összesen 19 tűzoltó dolgozott a helyszínen.

A tűzoltókat kiérkezésükkor egy beomlott tetejű melléképület fogadta. A tető fa szerkezete és a padláson tárolt éghető dolgok lángoltak, és a tűz már kezdett átterjedni a főépület tetőszerkezetére. A hatékony beavatkozásnak köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a lakóház teteje is lángra kapjon. Személyi sérülés nem történt, és a kazánház melletti ólakból a kismalacokat is sikerült időben kimenekíteni, egyiknek sem esett baja.

Az orosházi tűzoltók megmentették a főépületet, de a kistető teljesen leégett (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Az orosházi tűzoltók megmentették a főépületet, de a kistető teljesen leégett (klikk a képre)
Fotók: Melega Krisztián

A tűzoltók közel egy óra munka után tudták eloltani a tetőszerkezetet, majd aprólékosan átkutatták a romokat, és mindenhol megszüntették az izzást. A kazánház födémje beszakadt, a mellette lévő kiskonyha plafonja azonban szerencsére a helyén maradt, de a tető ott is megsemmisült.

A tüzet feltehetően a fűtési rendszer műszaki hibája okozhatta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.