- hirdetés -

Már megvan az időpont, a zenekar, és a fellépő is, január 18-án ismét batyus bál. Erre készül az orosházi Német Nemzetiségi Önkormányzat (NNÖ), idén újdonság is lesz.

Égetően fontossá váltak a szerződéskötések a 2014-es sváb batyus bál kapcsán, hangozott el az NNÖ december 3-ai ülésén. Január 18-án, a Táncsics gimnázium aulájában 13. alkalommal rendezik meg a jeles eseményt. Hagyományosan a Karawanka együttes fog zenélni, a német hagyományőrzés keretén belül pedig Szár településről érkezik a Szári Néptánccsoport.

– A terembérlettel, és az ellátással kapcsolatban is szerződést kell kötnünk – mondta el dr. Abolyi Lajos, az NNÖ elnöke a bál kapcsán. Mint mondta, újítani is szeretnének idén, ez pedig a táncház lesz, a Szári Néptánccsoport vezetőjének segítségével. – Orosháza környékén nem túlzottan ismerik a polkát és a keringőt. A törzsvendégeknél igény merült fel arra, hogy megtanulják ezeket a táncokat, hogy minél többen tudjanak táncolni.

A bál mellett szó esett arról, hogy a helyi nemzetiségi önkormányzat részt vesz az ÖBZ Gyula (Osztrák Kulturális Központ) karácsonyi játékos délutánján, ahová az Eötvös katolikus iskolából is mennek majd gyerekek. Ezen felül a 2013-as költségvetést is módosították a képviselők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.