- hirdetés -

Az előrehozott tavaszi fordulóban az Orosháza FC a listavezető Soroksár csapatához látogatott és tisztes vereséget szenvedett.

Soroksár SC – Orosháza FC 2–0 (2–0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés, 16. forduló

Budapest Haraszti út műfüves pálya, 150 néző

Vezette: Papp Ákos (Bornemissza, Baghi)

Soroksár: Tarczy – Pandur, Kincses, Urbán (Homonyik 57’), Farkas, Lannert – Lisztes (Antal Zs. 83’), Nyilas, Vass Zs. – Tóbiás, Lovrencsics (Márkus 71’)
Edző: Varga Attila

OFC: Bordás – Pénzváltó, Tóth, Bálint (Gulyás 46’) , Szabó N. – Styecz, Nyéki (Könyves 85′), Pál N., Ferenczi, Füredi – Oláh (Miklós 87’)
Edző: Kvasznovszky József

A bajnoki nyitányon, augusztus 17-én a Mátrai stadionban Csák és Szabó Norbert góljaival 2–1 arányban csapatunk diadalmaskodott. Az azóta eltelt 15 forduló során Soroksár nem talált legyőzőre és toronymagasan vezeti a tabellát. Csapatunk a nyolcadik helyről várta a találkozót, nem túl biztató előjelekkel. A találkozó előtt Kvasznovszky elmondta, hogy „elfogyott a csapata” a 21 fős keretből, 14 hadra fogható játékosa maradt az év záró mérkőzésére. A soroksáriak a 49-szeres egykori válogatott Lisztes Krisztiánnal a soraiban hét, NB I-et megjárt labdarúgóval álltak ki a mérkőzésre.

Az első 15 percben a jelentős mezőnyfölényben játszó Soroksár nem alakított ki helyzetet. A 19. percben Lisztes szögletére Füredi és Lovrencsics ugrott fel, a labda Füredi fejéről vágódott a kapu bal oldalába, 1–0.

A 44. percben Tóth rúgta el a labdát Nyilas előtt, a csatár belerúgott védőnk lábába, a játékvezető meglepetésre 11-est ítélt, amit Lovrencsics a kapu jobb alsó sarkába rúgott.

A második játékrészben a Soroksár nem erőltette a góllövést, csapatunk előtt is akadt néhány ígéretes lehetőség. A 82. percben Pénzváltó lövése kerülte le centikkel a soroksári kaput. Összességében csapatunk helyt állt a listavezető otthonában, kapott góljait két pontrúgás előzte meg.

Szűcs Mihály szakmai vezető: – Úgy érzem, megérdemelten tartottuk itthon a 3 pontot.

Kvasznovszky József: – Lelkesekedésből és küzdeni akarásból jelesre vizsgázott a csapat, azonban meg kellett hajolnunk a nagyobb tudás előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.