- hirdetés -

Még az idén új tulajdonosa lehet a kiscsákói vadászkastélynak. A 150 éves, mára romos állapotú műemléképület történetében új fejezet kezdődhet és néhány év múlva elkészülhet a felújítás korhű tervek alapján. 

Az előző tulajdonos, Karl-Heinz Rechmann lelkesen fogott hozzá a kastély felújításához, de elfogyott a pénze, majd elhunyt. A kiskorú örökösök és gyámjuk külföldön élve nem igazán foglalkoztak a Nagyszénás és Kondoros között húzódó Kiscsákó műemléképületével, aminek az állaga így egyre romlott.

A műemléképület most még lepusztult állapotban (Fotó: Melega Krisztián)
A műemléképület most még lepusztult állapotban (Fotó: Melega Krisztián)

Most új ura lehet a kastélynak. Varga Miklós úgy véli, a szükséges papírmunkákat követően decemberben kerülhet a nevére a kastély, több más ingatlan és egy kisebb erdős terület, addig is állagmegőrzési munkálatokat végez a tulajdonosok beleegyezésével. Körbenéztünk a kastélyban, megmutatjuk, mit láttunk, Varga Miklós pedig elmondja, mit tervez.

Orosháza polgármestere is örömmel értesült a hírről:
– A kiscsákói kastélyt sajnos a német tulajdonosok sorsára hagyták. Bízom benne, hogy a most felbukkant vevő lát benne fantáziát és meg is tudja valósítani elképzeléseit. Az önkormányzat minden lehetőséget és segítséget megad ehhez ha felkérik.

Íme a videó, amit kint forgattunk a kastélyban. Megszólítottuk a leendő új tulajdonost is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.