- hirdetés -

Az Országos Serdülő Bajnokságban csoportjukban jelenleg a második helyen állnak az orosházi kézis fiatalok.

Az Országos Serdülő Bajnokság (OSB) alapszakaszának küzdelmei a félidőhöz érkeztek. Az orosházi fiatalok 9 mérkőzés után 8 győzelemmel és egy vereséggel állnak csoportjukban a második helyen. Csütörtökön, a Békéscsaba elleni találkozó előtt a sikerek legfőbb kovácsát, Barna Károly edzőt kértük egy kis beszélgetésre.

– Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, mert eddig csak a Pick Szeged együttese tudott győzni ellenünk. Ők egy válogatott társaság, akik több bajnokságban is szerepelnek, több mérkőzésen csiszolódnak, mint a mieink. Kilóban és magasságban is erősebbek. Természetesen a tavasszal le szeretnénk őket is győzni, de ez nem lesz egyszerű – sorolta ez edző. – Ezeknek a nagy csapatoknak a meze rendkívül vonzó a gyerekek számára, ugyanakkor a józanabb szülők azt is látják, hogy ezeknél a kluboknál elenyésző számú gyerekből lesz a felnőtt csapat tagja. Arra, hogy NB I-es játékos legyen, nálunk jóval nagyobb az esély – emelte ki Barna.

Az edző hagnsúlyozta, a srácok remek csapatot alkotnak, nem összevásárolt társaság, azok járnak edzésre, akik hazaiak, itt tanulnak. – 28 gyerekem van a ’97-98-as korosztályból. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy 28 egyforma tudású játékosról van szó. Amivel kevesebbek vagyunk a nagy kluboknál, azt több és jobb minőségű szakmai munkával igyekszünk pótolni és talán nem szerénytelenség azt mondani, hogy az eredmények minket igazolnak.  Az OFKSE mindig is nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlás képzésre, most sincs ez másképp. Minden lehető támogatást megad a klubvezetés, a fiúk pedig eddig jó eredményekkel hálálják meg – összegezte az edző.

Mi a siker titka?

– A magam részéről a védekezés megtanítására helyezem a hangsúlyt. A játéknak ez az eleme ugyanis nem csak adottság, tehetség, hanem akarat és tanulás kérdése. Természetesen a támadást is folyamatosan csiszolni, gyakorolni kell, de itt már az alkati adottságok is nagyobb szerepet kapnak.

Melyek az elkövetkező időszak főbb célkitűzései?

– Először is ma meg kell verni a csabaiakat, hogy biztos legyen a félidei második helyünk, aztán egy hasonlóan jó második alapszakasz kört kell produkálnunk. Fontos volna, hogy tavasszal le tudjuk győzni a Pick-et, hogy a rájátszásba, ahol a C csoport legjobbjait kapjuk, ne tudjanak négy pontos előnnyel érkezni. A srácok szépen dolgoznak, akarnak, úgyhogy minderre reális esély van – fejezte be értékelését az edző.

A csapat – mintha  csak edzőjük szavait szerette volna igazolni – magabiztos, jó játékkal, 29–24 arányban legyőzte a Békéscsaba együttesét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.