- hirdetés -

Az NB III-as labdarúgó bajnokság Közép-csoportjában rendezték a 14. fordulót . Csapatunk nyerő állásból vesztette el a mérkőzést a Tolna megyei Bölcske ellen.

Orosháza FC–Bölcskei SE  1 – 2 (1 – 1)

NB III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Orosháza, 150 néző.
Vezette: ifj. Szilágyi S. (Kövér, Szeles Krisztina).

Orosháza: Bordás – Pénzváltó (Pál, 74.), Makra, Tóth I., Szabó N. – Ferenczi, Oláh, Bálint (Füredi, 46.), Nyéki (Baranyai, 52.) – Styecz, Csák.
Edző: Kvasznovszky József.

Bölcske: Varga S. – Höss (Laták, 60.), Féhr, Kőkuti, Blatt – Tamási, Rompos, Budai (Forray, 78.), Miskovicz – Eisenberger (Szili, 66.), Tóth J.
Edző: Kindl István.

Gólszerző: Oláh (22.), ill. Budai (43.), Tamási (48.).

Egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés: a nézők és a csapatok a Rákóczi Vasas ifjú labdarúgója, Gulyás Richárd édesanyjára emlékeztek.

Az első 20 perc küzdelmes mezőnyjátékot hozott, a negyedik hazai sarokrúgás gólt eredményezett. A 22. percben Makra szöglete Csák fejéről a kapufára, onnan pedig Oláh elé pattant, csatárunk közelről a hálóba kotorta a labdát, 1-0.

A 27. percben Ferenczi tovább növelhette volna az előnyt, de 35 méteres lövése a felső lécről a mezőnybe pattant.

A játékrész második felére felbátorodott a Bölcske. A 29. percben Eisenberger fejese adott munkát Bordásnak, a 38.percben Blatt 22 méteres lövése szállt fölé.

A szünet előtt Budai vezette a labdát a hazai kapu előterében keresztbe, majd 18 méterrről a léc alá vágta a labdát, 1–1.

A fehérmezes OFC fölényben játszott, de nyerni nem tudott (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
A fehérmezes OFC fölényben játszott, de nyerni nem tudott (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második játékrészt is góllal kezdte a vendégcsapat. A 48. percben szöglet után Tamási fejelte a jobb felső sarokba a labdát, 1-2.

A hátrányban játszó orosháziak becsülettel mentek előre, de ezen a napon semmi sem sikerült. A 81. percben Ferenczi újabb kapufát ért el, ezúttal fejjel. Az utolsó percekre „egykapuztunk”, de a 11:4-es szögletarány sem volt elegendő az egyenlítésre.

Kvasznovszky József: – Vezetésünk birtokában egy buta hibából gólt kaptunk. A második játékrészt szinte végig támadtuk, de gólt mégis csak a Bölcske tudott elérni. Önmagunkat vertük meg.

Kindl István: – Nagy küzdelemben, a jobb mezőnyjátékunk következtében, megérdemelten győztünk, egy jó csapat otthonában.

Az Orosháza FC november 24-én, vasárnap Kispesten lép pályára a Bp.Honvéd- MFA otthonában. A találkozó kezdési ideje: 13 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.