- hirdetés -

A női kézilabdaklub fiataljai is pályára lépnek hétről-hétre, váltakozó sikerrel. Összefoglaltuk az elmúlt 3 hét eredményeit.

klub honlapján található beszámolók alapján most jönnek a rövid összefoglalók, hogyan vitézkednek az orosházi lányok.

NB I/B junior

Az NB I/B-s junior csapat továbbra is remekül szerepel. A 6. fordulóban a bajnokság keleti csoportjának listavezetőjét fogadták hazai pályán a fővárosi Építők csapatának személyében. Az első negyedórában lerohanták ellenfelüket, és ezt az előnyt meg is tartották, így 39 – 30 arányban megérdemelten nyertek. A 7. fordulóban már szorosabb első félidőt vívtak a Szeged ellen, de a második félidőben lelépték ellenfelüket és 28 – 40 arányú győzelemmel idegenből is elhozták a 2 pontot. A 8. fordulót ismét hazai pályán vívták, az a Vasas volt az ellenfél, amely a meccs előtt 1 ponttal állt a mieink előtt a tabellán. Az első félidő remek játékának köszönhetően 10 góllal vezettek lányaink a félidőben, amiből négyet sikerült megtartani a végére, így 32-28-as győzelem lett a vége, ami azt is jelenti, hogy a két csapat helyet cserélt a tabellán.

NB II Junior

Az NB II-es junior bajnokságban 4. fordulójában nehéz feladat várt csapatunkra Lajosmizsén, hiszen az ellenfél hat játékosa a felnőtt keret tagjai közé tartozott. Az első félidőben már héttel is vezetett az ellenfél, a második félidőben biztató játékot nyújtottak a lányok, így alakult ki a 39 – 32-es vereség. Az 5. fordulóban a Makót látták vendégül, és a végén ötgólos hátrányból sikerült döntetlenre, 20-20-ra menteni a meccset.

Serdülő

Fiatal serdülő csapatunkra nehéz feladat várt a 4. fordulóban, az eddig veretlen dorozsmaiakat fogadták hazai pályán. Az ellenfél csapatában meghatározó ’98-as születésűek játszottak, akik az NB I/B-s junior bajnokságban is szerepelnek. Bár nagyot küzdöttek az orosházi lányok, a papírforma bejött, 19-25-re nyert a Dorozsma. Az 5. forduló sem hozott több örömet. Az esélyes Kecskemét saját otthonában győzte le csapatunkat 22-14 arányban. A két vereség után azonban jött egy kis gyógyír a 7. fordulóban, hazai pályán szabályosan kiütöttük a Kiskunhalast. A 20 gólos, 27-7 arányú győzelem önbizalmat adhat a lányoknak a további meccsekre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.