- hirdetés -

Júliusban alakult az állatvédőrség megyei szervezete orosházi központtal. A németjuhász kutya, Péntek nekik köszönhetően kapott új esélyt. Szombaton adománygyűjtést tartottak.

Október 19-én, szombaton az egyik orosházi élelmiszerüzletben szervezett állateledel gyűjtést az Országos Állatvédőrség Alapítvány Békés Megyei Kirendeltsége. Kutyakonzervek, tápok, kutyaszalámik gyűltek össze az egész napos akció keretében, melynek célja volt felhívni a figyelmet az állatvédelmi szervezetre. Önkéntesek, ideiglenes befogadók, támogatók jelentkezését várják.

– Július elején hoztuk létre a megyei kirendeltséget orosházi székhellyel. Jelenleg mintegy húszan vagyunk, heten képzett állatvédőrök. Legfőbb feladatunk az állatkínzásos esetetek felderítése, azok visszaszorítása, és a hatékony fellépés az állatkínzások elkövetőivel szemben a hatóságokkal együttműködve – mondta el Novák Alexandra, Békés megyei koordinátor.

Péntek már jó kezekben van, várja új gazdáját (Fotó: állatvédőrség)
Péntek már jó kezekben van, várja új gazdáját (Fotó: Orosházi Állatmentő Alapítvány)

Orosházán és a nagyobb városokban együttműködnek a menhelyekkel, állatvédő szervezetekkel is. Fő feladatnak tekintik a gyermekek oktatását a felelős állattartásra.
– Oktatásokat, programokat tervezünk a fiatalok felelős állattartásra történő nevelése érdekében, szeretnénk a természetbarát, környezettudatos szemlélet kialakítását elősegíteni. Orosházán is várjuk a jelentkezését azoknak, akik szívesen részt vennének ilyen programokon az óvodásoktól egészen a középiskolásokig – hangsúlyozta Novák Alexandra.

Városunkban eddig egy állatkínzásos esetük volt. A németjuhász kutyát, Pénteket mentették meg, tulajdonosa ellen feljelentést tettek. Péntek jelenleg az Állatmentő Alapítványnál várja új gazdija jelentkezését.

További információk, hasznos tanácsok a szervezet honlapján

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.