- hirdetés -

Újabb pert nyert az Orosházi Lakásszövetkezet, és újabb per is indult.

Elsőfokú ítéletet hirdetett ki mintegy 18 lakásszövetkezeti tag mintegy 5,3 millió forintos tartozását illetően az Orosházi Járásbíróság október 9-én. A perben a lakásszövetkezet teljes egészében pernyertes lett.

– Az adósok túlnyomó része mintegy 4,6 millió forint tőkét és járulékait, valamint mintegy 300 ezer forint perköltséget köteles megfizetni, míg a fennmaradó összeg esetében az érintett tagok időközben vagy rendezték tartozásukat, vagy részletfizetést kaptak a teljes tartozásuk megfizetésére – tudtuk meg dr. Kaszai Balázstól, a szövetkezet ügyvédjétől.

Korábban már nyert pert a lakásszövetkezet több nem fizető tagjával szemben, akkor mintegy 9 millió forint tőkét és perköltséget ítélt meg a bíróság. Azon esetekben, ahol a megítélt tartozást az adósok nem fizetik meg, vagy nem részesülnek részletfizetési kedvezményben, ott végrehajtás várható, ahogy a korábbi perben ezt több adós esetében a lakásszövetkezet meg is indította.

Ugyanakkor a rendőrség ismét nyomoz, szeptemberben újabb feljelentés érkezett a hatóságokhoz, melyet meghatalmazás alapján dr. Kincses István ügyvéd tett, kérve a nyomozás megindítását, illetve az eljárás során feltárt elkövetők büntetőjogi felelősségre vonását. Úgy vélik, többek között hűtlen kezelés, hanyag kezelés, költségvetési csalás, a számvitel rendjének megsértése áll fenn, ezen bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt terelték jogi útra az ügyet.

Kaszai Balázs ügyvéd erre reagálva elmondta, a lakásszövetkezet korábbi gazdálkodását érintő nyomozások kapcsán hivatalosan arról értesült, hogy feljelentést követően az Orosházi Rendőrkapitányság nyomozást folytat, ahol is az Orosházi Lakásszövetkezet a sértett.

Mint ismert, a rendőrség már korábban is nyomozott a szövetkezet gazdálkodásával kapcsolatosan, ennek eredményeként júniusban vádemelési javaslattal az ügyet átadta az illetékes ügyészségnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.