- hirdetés -

Átszervezik a közösségi közlekedést, a régiós központ Békéscsabán marad.

Racionalizálja a Volán társaságok működését a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a jelenlegi 23 társaságból 7 regionális jön létre. A közösségi közlekedés átszervezése során a Dél-alföldi régióba tartozó négy Volán társaságnak – Körös, Tisza, Kunság és a Bács Volán Zrt. – legkésőbb 2014. év végén jogilag egységes vállalatként kell az utazóközönséget kiszolgálnia mind a helyközi, mind a helyi közszolgáltatás területén.

A régió központi székhelye továbbra is a Békéscsaba marad, itt mutatkozott be a közlekedési társaság új vezérigazgatója csütörtökön. A régióba tartozó négy társaság összevonásával az egyik legnagyobb és legtöbb munkavállalót foglalkoztató társaság jön létre 2015. január 1-jétől. — A cég 2700 munkavállalóval a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója lesz, 1000 autóbusszal, 20 milliárdos éves forgalommal és 150 millió utassal számolunk — hangsúlyozta Márton Péter, a fő tulajdonos, MNV Zrt. vezérigazgatója.

A fúzió létrejöttével az utasok által kifizetett díjak és a költségvetésből biztosított kiegészítő finanszírozás eddigieknél hatékonyabb, költségtakarékosabb felhasználása jöhet létre.

A régió társaságainak működését a jövőben irányító Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója, Fekete Antal elmondta, a cég kiemelt feladata az átalakítási folyamat levezénylése mellett a munkahelyek megőrzése, és a hatékonyság növelését szolgáló tervek kidolgozása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.