- hirdetés -

Lezárult az adóhatóság nyári ellenőrzéssorozata, 686 ellenőrzést végeztek a Dél-Alföldön.

A nyári akciósorozat során összesen 686 ellenőrzést végeztek a NAV Dél-alföldi adóellenőrei, akik szinte minden harmadik esetben megállapítottak valamilyen mulasztást. A kiszabott bírságok összege 28 millió forint.

– A nyári ellenőrzések célja idén is a nyárra jellemző tevékenységeket végző, szezonális termékeket árusítók, valamint a turisztikai szempontból jelentős események vizsgálata volt. A NAV ezért egész nyáron ellenőrizte a vendéglátó egységeket, az üzletek elé kitelepült árusító helyeket, valamint a mozgó- és gyümölcsárusokat, nagyobb fesztiválokat és rendezvényeket. Idén már a speciális nyári ellenőrzési körbe kerültek a falusi turizmussal foglalkozók, a szálláshely szolgáltatók, a lovas tanyákat és nyári táboroztatást végzők is – tudtuk meg Jegyinák Attilától, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága sajtóreferensétől.

A 686 ellenőrzés mintegy harmadában állapítottak meg valamilyen szabálytalanságot a revizorok. A jogsértések 34 százalékában be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztattak, 28 százalékban pedig a nyugtaadási kötelezettséget mulasztották el. A nyári időszakban összességében 28 millió forint bírságot szabott ki a hivatal.

 

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.