- hirdetés -

Újszülöttek és csecsemők életfunkcióját figyeli az a műszer, amit hétfőn adtak át az orosházi kórház gyermekosztályán. Az adakozók és az Országos Egyesület a Mosolyért jóvoltából őrző monitorral bővült a részleg, ami sok kis életet menthet meg.

Telefonos adománygyűjtés keretében gyűlt össze az a közel 600 ezer forint, melyből őrző monitort vett a Mosoly Egyesület az orosházi kórháznak. A kapcsolatfelvétel egy éve kezdődött: a 2005-ben alakult szervezet gyűjtött és adott, a kórház pedig megigényelte a szükséges felszerelést.

– Az egyesület egyik fő csapásiránya a gyermekosztályok csecsemő, illetve koraszülött életmentéssel kapcsolatos segítségnyújtása országosan – mondta el a Mosoly Egyesület elnöke, Nagy István. Habár budapesti székhelyű szervezetről van szó, kifejezetten vidéki intézményeknek gyűjtenek, amiből a későbbiek során a kórház által kért eszközt vásárolják meg.

(Fotó: Rajki Judit)
Az őrző monitor hasznos eszköz a gyerekosztályon (Fotó: Rajki Judit)

Az egyesület a későbbiekben is szeretné segíteni az orosházi kórházat, amire nagy szükség van, hiszen a használatban lévő műszerek egy idő után elhasználódnak, tönkremennek. Dr. Duray Gergő, a kórház főigazgatója örömmel fogadta az új műszert.

– A kis betegek számára nagyon fontos, hogy vizsgálni tudjuk a különböző, úgynevezett vitális paramétereket, tehát légzést, vérnyomást, pulzust. Nagyon örülünk ennek az eszköznek, régóta vártuk már, hogy megérkezzen a gyermekosztályra.

A kórház egyébként ritkán kap műszereket, tudtuk meg dr. Varga Sándortól a gyermekosztályt vezető főorvostól. Éppen ezért minden alapítványi és magánszemélytől származó adományt szívesen fogadnak.
– A legcélszerűbb az lenne, ha az osztályunk saját alapítvánnyal rendelkezne, erre tennénk lépéseket a jövőben. Végső soron az a célunk, hogy megoldjuk a mindenkori feladatokat – összegzett a főorvos.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.