- hirdetés -

Remek hangulatú mérkőzésen helyt álltak az orosházi fiúk, a Sport Klub pedig közvetítette a Pick Szeged győzelmével zárult találkozót.

Orosházi FKSE Linamar – Pick Szeged 21–29 (10–12)

Férfi kézilabda NB I, 3. forduló

Orosháza, Eötvös-csarnok, 800 néző

Vezette: Herczeg, Südi.

Orosháza: Ivanisevic – Balda 3, Bali, Buday 4, CIFRA 4, Benmiloud, Németh 2. Csere: HERJECZKI (kapus), Morva 4, MAZIC 4, Knezevic
Vezeteődző: Vladan Jordovic.

Pick Szeged: MIKLER – Parrondo 1, BALOGH 6, Mindegía 1, Zubai 2, ILYÉS 5, Vadkerti. Csere: Tatai (kapus), Blazevic, Kekezovics 2, Ancsin 4, Vranjes 2, Larholm 6/6, Sulc
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 0/0 ill 6/6, kiállítások: 18, ill. 18 perc.

Két-két elvetélt támadással kezdődött a mérkőzés, utána Ilyés találatával indult a gólgyártás. Ilyés a negyedik percben lőtte az első gólt, 0–1. Az elején nem igen találtuk a szegedi védelem ellenszerét, ha el is jutottunk a kapuralövésig, akkor Mikler bravúrok következtében nem tudtunk a kapuban találni.

A 9. percben jött az első hazai gól Morva Zoli jóvoltából, de hogy mindkét oldalról nagyszerűen muzsikáltak a védelmek, azt a 11. perc eredménye, az 13 bizonyítja. Kivédekeztünk egy szegedi emberhátrányt, és összeségében nagyon nagyon jól tartotta magát a hazai csapat. A védekezésünk színvonalát mutatja, hogy az első félidő 25. percéig mindössze 9 gólt engedélyeztünk a válogatottakkal teletűzdelt szegedi csapatnak. Hogy a 21. percben kettő góllal, 57 arányban vezettek a szegediek, az csak a nagyszerű válogatott kapus Mikler Rolandnak köszönhető. A félidő vége előtt két perccel feljöhettünk volna mínusz egyre, de ismét Mikler, az ellentámadásban pedig a szintén válogatott Ancsin Gábor volt eredményes. Így szünetre a számunkra nagyon hízelgő kettő gólos előnnyel vonulhattak a csapatok, félidő: 1012.

Küzdelem a pályán, a szegedi gárdát fogadták az orosháziak Fotók: Rajki Judit
Küzdelem a pályán, a szegedi gárdát fogadták az sárga-feketében játszó orosháziak (klikk a képre)
Fotók: Rajki Judit

Hazai góllal indult a második játékrész, Cifra találatával jöttünk fel mínusz egyre. Aztán elkezdtek hullani a kétperces kiállítások, először Mazic ítéletét érezte a publikum túl szigorúnak. A szegediek védelmében a Blazevic-Ilyés-Balogh- Zubai fal középen nagyon erős volt és eddigre kellőképpen össze is állt. A második félidő 9. percében a harmadik emberhátrányunkat könyvelhettük el, a 12. percben pedig a negyediket. Ennek ellenére nagyon jól tartotta magát a hazai csapat, 45. perc: 1721.

A Herczeg-Südi játékvezető kettős könnyű síppal fújta be a heteseket ellenünk, amelyet a svéd Jonas Larholm kivétel nélkül értékesített is. Jellemző a mérkőzésre, hogy 6  hétméterest lőttek a szegediek, mi pedig egyet sem. Tíz perc volt hátra a mérkőzésből, és csak három góllal vezetett a Pick Szeged.

Mikler bravúrjain túl Juan Carlos Pastor minden posztra egyenértékű cserét tudott beállítani a csapatába. Ha például a magyar válogatott Zubait pihentette, akkor ott volt helyette Vranjes. Talán a játékvezetők kicsit túlságosan tisztelték az öt ország válogatottjait felvonultató szegedi csapatot, és ennek tulajdonítható a kiállítások illetve hétméteresek aránya. Mindenesetre az orosházi csapat dicséretére szól a tény, hogy 8 perccel a mérkőzés vége előtt mindösze két gól volt a szegedi előny, 52. perc 2123; eleve a védekezésünket dicséri, hogy 52. percig 23 gólon tudtuk tartnia a BL résztvevő többszörös magyar bajnok Szeged gárdáját. A végére aztán picit belefáradtunk, a szegedieknek pedig minden összejött, a mérkőzés képét nem tükrözi a kialakult 2129-es végeredmény.

Edzői nyilatkozatok:

Vladan Jordovic: – Sajnálom, hogy a végén ilyen nagy különbség alakult ki. Sokáig egyenrangú ellenfelei voltunk a szegedieknek.

Juan Carlos Pastor:  Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de később a rengeteg kiállítás után felzárkózott az Orosháza, mi pedig dekoncentráltan játszottunk. A végjátékban azután kijött a két csapat közötti különbség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.