- hirdetés -

A védelem sérülések miatt gyengélkedik, elöl pedig továbbra is kimarad a ziccerek többsége.

Gyomaendrőd – Rákóczi Vasas 2 – 2 ( 0 – 1 )

Megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés, Gyomaendrőd
Vezette: Pogonyi (Pécs, Petrovszki)

Gyomaendrőd: Kádas – Takács, Farkasinszki (Boér 72.), Pántya, Molnár, Bányai, Toldi, Farkas J., Szabó M. (Farkas K. 90.), Erdősi, Werle
Edző: Árgyelán János

Rákóczi: Lévai – Boros, Pardi, Kánya (Polyák Á. 75.), Asztalos, Bozsóki, Szabó Á., Gulyás (Berta 80.), Mazán, Buza, Juhász
Edző: Polyák László

Nem túl jó előjelekkel vágott neki a 4. fordulónak a megye I-es csapat, hiszen a komplett kezdő hátvédsor – Debreczeni, Németh, Dávid, Ludányi – hiányzott sérülés miatt. Ebből kifolyólag nem az összeszokott csapat kezdett hátul, ami komoly fejtörést okozott Polyák Lászlónak.

A Rákóczi nyerni ment, és ezt már a meccs elején tudatosította: A 6. percben Buza szögletét Juhász Norbi fejelte a kapuba (0 – 1).

A mérkőzést egyértelműen a Rákóczi irányította, az ellenfél az első félidőben mindössze kétszer jutott el a kapunkig, némi veszélyt jelentve. Ennek ellenére nem tudtuk növelni az előnyt, rengeteg helyzetet rontottak el a fiúk.

A második félidőben is mi uraltuk a meccset, folyamatosan támadtunk, aminek eredményeképpen jött a második gól. A 60. percben Buza félpályáról indulva végigcselezte magát, jó ütemben beadta a labdát az ötösre, ahonnan az érkező Juhász bevágta (0 – 2)

Ekkor úgy tűnt, megvan a meccs, de nem így lett. Pár perccel később Mazánt felrúgták a 16-oson belül, de nem kaptunk 11-est. A 65. percben viszont egyenlített a hazai csapat. A szögletzászló mellett a védelem elrontott egy felszabadítást, az oldalról érkező beadást pedig Erdősi kotorta a hálóba (1 – 2).

A csapat nem omlott össze, továbbra is irányítottunk, de megint kimaradtak a ziccerek, a játékosok képtelenek voltak betalálni. Aztán a 83. percben ismét utat talált a kapu elé egy oldalról érkező beadás, és a pár másodperccel korábban beállt Boér Zsolt első labdaérintéséből egyenlített (2 – 2).

A Rákóczi a végjátékot nagyon megnyomta, a kapuhoz szegezte ellenfelét, de a befejezések továbbra sem működtek, így maradt a döntetlen.

Polyák László: – A négy alapember kiesése a védelemből azt eredményezi, hogy kevésbé összeszokott a hátsó alakzat. De nem ez a fő ok, hogy nem nyertünk: ennyi ziccert egyszerűen nem lehet kihagyni.

A Rákóczi következő bajnokiját szeptember 7-én játssza hazai pályán a Mezőberény ellen 16:30 órától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.