- hirdetés -

Bronzot szerzett a sárkányhajó vb-n az orosházi sportoló. Élményeiről mesélt.

Szeged adott otthont július végén a 11. ISBF Sárkányhajó Világbajnokságnak, amelyen öt kontinensről több mint 3000 versenyző vett részt, köztük Bodrogi Márta. Az orosháziak által elsősorban a kézilabdapályáról ismert sportoló ma már a sárkányhajózás területén bizonyít a Szegedi Sárkányhajó Egyesület tagjaként. A szegedi vb jól sikerült, bronzérmet szereztek 2000 méteren.

– Összességében sikeresen szerepelt a Premier Mix Csapat, melynek tagja voltam én is. 2000 méteren bronzérmet szerzett az egység, ez a vb történetének első hazai érme ebben a kategóriában. A csapat 1000 és 500 méteren nagyon kis különbséggel maradt le a döntőről. Végül az előző távon 8., utóbbin 9. helyezést ért el. 200 méteren a távol-keleti országok és a kanadaiak mellett nem sok esély volt a döntőbe jutni, ott is 8. helyen zártunk – tudtuk meg Mártitól.

Úton a bronz felé - kék kendőben Bodrogi Márti (Fotó: Facebook)
Úton a bronz felé – kék kendőben Bodrogi Márti (Fotó: Facebook)

Az orosházi sportoló szerint fantasztikus érzés volt ott lenni a világbajnokságon. Kihozták magukból a maximumot.
– A mai napig is libabőrös leszek, amikor rágondolok, vagy meglátok egy fényképet, ami ott készült. Jó pár napnak el kellett telni, mire visszazökkentünk a hétköznapokba. A teljesítményünkkel elégedett vagyok, mindent 100 százalékban megtettünk mind a felkészülés, mind a futamok során. Azt tudtuk, hogy a 2000 méteren lehet esélyünk éremszerzésre, azt teljesítettük is. Szerettünk volna még más számban is döntőbe jutni, ez nem sikerült. Nincs okunk az elkeseredésre, ezektől a csapatoktól nem volt szégyen kikapni, hiszen ők a világ élmezőnyébe tartoznak, és teljesen más anyagi körülmények mellett dolgozhatnak. Mi munka mellett önerőből, minimális támogatással készültünk fel – mesélte Bodrogi Márta.

Dobogón a bronzcsapat - középen támaszkodik Márti (Fotó: Facebook)
Dobogón a bronzcsapat – középen támaszkodik Márti (Fotó: Facebook)

A versenyszezonnak lassan vége, pár fesztivál van még hátra idén, majd kezdődik a jövő évi alapozás. Márti bízik abban, lesz még lehetősége részt venni világ-, illetve kontinensviadalon, amiért mindent meg is tesz.

Márti köszöni munkahelyének, a Naturtex Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft-nek, hogy segítettek a versenyre történő felkészülésben és részvételben. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.