- hirdetés -

Nagy csata és rengeteg kimaradt ziccer volt mindkét oldalon a megye I-es rangadón.

Rákóczi Vasas – Nagyszénás 1 — 1 (1 — 1)

Megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza, 350 néző
Vezette: Tóth II. ( Bartucz, Szeles)

Rákóczi Vasas: Lévai- Boros, Pardi, Juhász, Asztalos (Ludányi 82. perc), Dávid ( Polyák 65.), Bozsóki, Gulyás, Kánya, Buza, Mazán (Debreczeni 57. perc)
Edző: Polyák László

Nagyzsénás: Tóth – Godár, Kiss (Pekár 74.), Kókai, Liszkai (Paczuk 82.),Tasi, Maglóczki (Borák 64.), Simon, Horváth, Kukovecz, Szikora
Edző: Lakatos László

Nagy érdeklődés övezte a szomszédvárak rangadóját, már az ifimeccs alatt sokan álltak a pálya mellett. Az ifiknek nem jött össze, 2-1-es félidő után 2-3-ra kikaptak.

Egy győzelem és egy vereség a Rákóczi eddigi mérlege a bajnokságban. Polyák mester szerint a győzelem kulcsa, hogy a sok kidolgozott helyzetet gólra váltsák, ezzel eddig hadilábon álltak.

A kezdés előtt 1 perces néma csenddel adóztak a játékosok és a nézők két korábbi OMTK játékos emléke előtt. Id. Sütő Attila 61, míg Homonnai László 51 éves korában hunyt el.

Az első percekben lerohanta a hazaiakat a vendégcsapat, 5 perc alatt 3 szögletet is rúgtak, és Lévai kapusnak is a helyén kellett lennie. 10 perc kellett, hogy a fehérmezes hazaiak felébredjenek, és az első valamire való támadást végigvigyék.

Negyed óra után kiegyenlített lett a játék, főleg a középpályán ment a tili-toli. A 20. percre aztán átvette az irányítást a Rákóczi, de két nagy ziccer is kimaradt hazai oldalon. Kicsit vontatott volt a csapat, rendre lemaradtak az orosházi csatárok a kapu elé belőtt labdákról.

Nem úgy a túloldalon. A 37. percben egy ártalmatlannak tűnő támadást indítottak a jobb szélen a szénásiak. Kisodródott helyzetből, majdnem az alapvonaltól adott be laposan Szikora és a középen érkező Godár bepöckölte a labdát a hálóba (0-1)

A szünet előtt egyenlített a Rákóczi, előbb azonban még egy ordító helyzetet hagyott ki a csapat, a kapu torkában mentett az utolsó pillanatban a vendégek kapusa. Ami eddig nem ment közelről, az működött távolról. Az utolsó hazai támadásból mindenki beadást várt, de Buza jó 25 méterről inkább kapura lőtt. A meglepett kapus mellett pedig a bal alsóba vágódott a labda (1-1)

Jellemző kép a meccsről - óriási csata volt (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
Jellemző kép a meccsről – óriási csata volt (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második félidőben továbbra is a hazaiak irányították a játékot a pálya minden területén. Az igazi változás a nézőtéren volt, hiszen befutottak a vendégek dobos szurkolói, akik rázendítettek. Ennyi kellett a hazai közönségnek, akik felébredve a szotyizásból és a sörözésből, hangosan biztatni kezdték a Rákóczit.

Az 57. percben megint óriási helyzet maradt ki, egy kiváló beadást Buza fejelt középről kapura, a szénási kapus óriási bravúrral ütötte a kapu fölé. Az ellentámadásból aztán majdnem újra gólt rúgott a vendégcsapat, Lévai kapus vetődött jó érzékkel a labda útjába.

Felélénkült a meccs, a szénásiak gyorsan két szögletet is lőttek, mindkét alkalommal először Lévai kapus védett, majd a kipattanó utáni lövés a kapufáról vágódott ki.

A mérkőzés innen inkább egy flúgos futamra hasonlított. Rrengeteg kimaradt ziccer mindkét oldalon, apró egyeni hibák a védelmekben, amit a csatárok képtelenek voltak kihasználni. Gól már nem született, a döntetlen a játék képe alapján teljesen reális.

Polyák László: – A kondoros elleni meccs után azt mondtam, hogy ott könnyebben nyerhettünk volna. Igazam lett, de az iksz igazságos.

Lakatos László: – Jó hangulatú mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.