- hirdetés -

Nemzetközi felkészülési tornán pattogott a labda szombaton és vasárnap az Eötvös-csarnokban. A házigazda Orosházi NKC meghívását elfogadta a román második ligás Temesvár, a Vasas, a Szekszárd, a Kézilabda Szeged-Algyő SE, és az NB I-be idén feljutott Eger csapata.

Szombaton kezdődtek a csoportmérkőzések. Az  egyik csoportban a Vasas, a Szekszárd és az Eger, a másikban a Temesvár, a KSZSE és az ONKC vágott neki a küzdelmeknek. A nyitómeccs első tíz percében egy kicsit még dadogott a labda az orosházi lányok kezében és a szegediek négygólos előnyt szereztek, de aztán Száva Flórián edző rendezte a sorokat és a szünetre már hazai előnynél mentek a csapatok. A második félidőben is magabiztosan, helyenként szépen játszott a hazai csapat és végül magabiztos, hétgólos győzelmet aratott. Második meccsünkön a temesváriak nem voltak egy súlycsoportban a mieinkkel. Könnyed játékkal 24(!) gólos különbséggel nyert az ONKC.

A másik ágon az NB I-es Eger legyőzte a Vasast, de csalódást keltő játékkal, tíz góllal alul maradt az NBI/B nyugati csoportjának ezüstérmesével, a Szekszárdi Fekete Gólyákkal szemben. A szekszárdiak a Vasast is elgázolták, így kialakult a vasárnapi helyosztók párosítása. 5. helyért: Vasas-Temesvár, 3. helyért KSZSE – Eger, első helyért ONKC – Szekszárd.

Fazekas Zsuzsa bombázza a temesváriak kapuját Fotók: Kecskeméti Krisztina
Fazekas Zsuzsa bombázza a temesváriak kapuját (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A vasárnapi első találkozón az angyalföldiek könnyed játékkal, különösebb erőfeszítés nélkül verték 21 góllal a Temesvárt. A bronzmeccs már jobb színvonalat és az első félidőben szoros, izgalmas játékot hozott. Az első félidő végétől kezdve aztán az egri lányok fokozatosan elléptek a fáradó szegediektől és magabiztos 15 gólos győzelemmel szerezték meg a torna harmadik helyét. A döntőben az orosházi lányok méltó ellenfelei voltak a lényegesen összeszokottabb és nagyobb játékerőt képviselő szekszárdiaknak. Az első félidő közepén még vezettünk is három góllal. Onnan aztán előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette Tabajdi Ferenc csapata. A megszerzett előnyt apránként, de folyamatosan növelni tudták és végeredményben megérdemelten nyerték a tornát.

Eredmények

Szombat: ONKC – KSZSE: 36 – 29, Vasas – Szekszárd: 24 – 33, Temesvár – KSZSE: 24 – 35, Eger – Vasas: 30 – 25, ONKC – Temesvár: 40 – 16, Szekszárd – Eger: 37 – 27.

Helyosztók

5. helyért: Vasas – Temesvár: 39 – 18
3. helyért: Eger – KSZSE: 41 – 26
döntő: ONKC – Szekszárd: 19 – 30.

A torna legjobb játékosa: Fauszt Éva (Szekszárd), legjobb kapusa: Almási Dóra (Szeged), gólkirálynő: Forgó Nikolett (Szeged).

Száva Flórián: – Igazi csapatként küzdöttek a lányok és ez az egységesség még sokat érhet a jövőben. Eddig jobbára a védekezés összecsiszolásával és ezzel párhuzamosan a hat új játékos beillesztésével foglalkoztunk. A bajnokságig hátra levő időben a most látott hibákat remélem ki tudjuk küszöbölni és jó játékkal, sok győzelemmel kedveskedhetünk a szurkolóknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.