- hirdetés -

Az Újszegedi csarnokban a bajnoki ezüstérmes, BL résztvevő Pick Szeged volt az ellenfél – felkészülési meccsen.

OFKSE Linamar – Pick Szeged 33 — 21 (13 —9)

Felkészülési férfi kézilabda mérkőzés, Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 1200 néző.
Vezette Baranyi, Szloska.

Orosháza: Ivanisevic – Balda, Mazic 5, Bali, Morva, Németh 2, Buday 3. Cs.: Herjeczki, Pajkó (k) – Raffai, Harsányi, Berta, Czifra 3, Milovic 3, Benmilloud, Maric 2, Varsandán, Knezevic 2, Benák 1.
Edző: Vladan Jordovic.

A Szeged legjobb góllövői: Larholm 8, Balogh 5 és Kekezovic 4

Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc. Hétméteresek: 7/8, ill. 1/2. 

Romániai győzelme után péntek este sokkal nagyobb fába vágta fejszéjét az orosházi férfi kézilabda csapat, az egyik hazai élgárda ellen készül tovább a bajnokságra.

Belealudt a kezdésbe az orosházi csapat és bár vendég találattal kezdődött a mérkőzés, az ötödik minutumban már 4-1 volt az állás a hazaiak javára. Jordovic mester időt kért és sikerült is felráznia  a csapatot, a 12. percre 6-4-re fel is zárkózott az orosházi alakulat. Ezen a találkozón is a 3-2-1-es védekezéssel kezdtünk, ami ebben az időszakban jól is működött. Kemény és harcos volt a vendég védekezés. Tartotta magát a csapat (18. p. 7-5), sőt ebben a periódusban két komoly ziccer és egy hetes is kimaradt, akár egyenlíthettünk is volna. A kimaradt helyzetek – ahogy szokták – megbosszulták magukat és egyenlítés helyett néhány perc múlva már 10-5-öt mutatott a szegedi csarnok eredményjelzője. A félidő utolsó öt perce kiegyenlített játékot hozott, felzárkózást nem, így négygólos hazai előnynél mehettek szünetre a csapatok.

Az orosházi nevelésű, szegedi válogatott játékos, Balogh Zsolt góljával kezdődött a második félidő, de gólra góllal válaszoltak az orosházi játékosok, így a 35. percig nem is változott a különbség (35. p. 17-13). Ekkor következett be csapatunk játékában egy kilenc percen át tartó hullámvölgy, mely idő alatt mindössze egy gólt tudtunk szerezni. Ezzel párhuzamosan a kétszeres magyar bajnok vendéglátók elkezdtek pörögni és sorra szerezték a találatokat. A második játékrész felétől kijöttünk a hullámvölgyből és újra felváltva estek a gólok, de közelebb zárkózni nem tudtunk. Gyakoroltuk a hatos falas és az 5-1-es védekezést is. Jordovic mester minden játékosnak adott játéklehetőséget, de a nagy különbségű hazai győzelmet  nem fenyegette veszély. A második félidőben jobban játszott a Szeged, különösen Balogh Zsolt és a svéd légiós Jonas Larholm fickándozott.

Vladan Jordovic: – Erősebb ellenféllel szemben már nem vagyok elégedett a csapat teljesítményével. Ezen mindenképp változtatni kell a bajnokság kezdetéig. Szeretném, ha már a jövő heti felkészülési tornán jó játékot láthatna a fiúktól az orosházi közönség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.