- hirdetés -

A legjobbak között vették fel a versenyt a lányok, az edző szerint szép sikert értek el.

Balatonbogláron rendezték meg a hétvégén a Borsodi Strandkézilabda Nemzeti Bajnokság országos döntőjét. Az Orosházi NKC csapata idén is bejutott a legjobb 12 együttes közé. A lányok a szarvasi edzőtáborból érkeztek a homokra, strandkézilabdára csak a kvalifikáció előtt volt lehetőségük készülni, ennek ellenére nagyon szoros mérkőzéseket játszottak.

A csoportmérkőzések során először alulmaradtak a mieink a házigazda bogláriak ellen, majd a Királyi Csipet-Csapatot legyőzve jutottak tovább. A középdöntőknél a későbbi döntős Győrrel szemben a szétlövésnél az idegek párharcát a győriek bírták jobban. Másnap a tököli 2 cool ya ellen támadásban túl sokat hibáztak a lányok, és vereséget szenvedtek.

A hetedik helyen végzett orosházi csapat (Fotó: egyesület)
A hetedik helyen végzett orosházi csapat (Fotó: egyesület)

A 7-8. helyért játszhatott ezek után az orosházi együttes. Az NB I-es Veszprém Barabás Duna Takarék KC-t képviselő Beach Angels ellen igazi strandidőben fölényes játékkal nyertek, megszerezve ezzel a 7. helyet.
– A mögöttünk lévő felkészüléssel szép sikernek könyvelem el az országos bajnokság 7. helyét – nyilatkozta Mikus István edző.

Az orosházi csapat tagjai: Antal Jenifer, Bene Viktória, Elhardt Edina, Farkas Kitty, Fazekas Zsuzsanna, Horváth Dorina, Kothencz Vivien, Kovács Brigitta, Molnár Beatrix, Szöllősi Dalma, Szöllősi Stella. Edző: Mikus István.

A Borsodi Strandkézilabda Nemzeti Bajnokságot egyébként az OVB Beach Girls csapata nyerte. A balatonboglári versenyről további részletek az ONKC honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.