- hirdetés -

Sikeres szezont zárt az U13-as csapat, a csapatlétszám folyamatosan növekedett és két fronton is helyt kellett állniuk.

Július 13-án érmeket osztottak az OMTK ULE sportcentrumában. Az U 19-es és az U 16-os csapat értékelése után most Boér Gábor, a bronzérmes U 13-as csapat edzője következik.

Az U13-as csapatot a 2000-ben, és 2001-ben született gyerekek alkották. Boér Gábor edző szerint egy rendkívül hasznos, tanulságos és egyben sikeres szezon van a hátuk mögött.
– A nyári felkészülésünk remekül sikerült, amit egy remek őszi idény követett. Sajnos a tél folyamán nekünk is meg kellett küzdenünk az időjárási körülményekkel, sok edzés, illetve mérkőzés elmaradt emiatt, és volt olyan hetünk a tavasszal, hogy 4-5 mérkőzést kellett játszani. Nagyon pozitív dolognak tartom, hogy a csapat létszáma folyamatosan nőtt, hiszen sok újonc csatlakozott hozzánk az idény során. Az edzéslátogatottság közel 90%-os volt, ami mindenféleképpen előrelépés az eddigiekhez képest.

Az U13-as csapat mozgalmas és sikeres szezont tudhat maga mögött (Fotó: Betkó Tamás)
Az U13-as csapat mozgalmas és sikeres szezont tudhat maga mögött (Fotó: Betkó Tamás)

– Az idősebb (2000-es) játékosokkal már a tavalyi szezonban is együtt dolgoztunk, és nyáron hozzájuk csatlakozott a nagyon tehetséges 2001-es csapat is. A keret, amely a rendelkezésemre állt, nagyon bőséges: 31 gyerek alkotja. Az idei évben már nem csak az országos NB II-es bajnokságban, hanem a megyei U13-as pontvadászatban is helyt kellett állnunk, ami mindenféleképpen előny számunkra, hiszen így mindenki játéklehetőséget kaphat hétről-hétre.

Boér Gábor kiemelte, az volt az elsődleges cél, hogy a folyamatos fejlődés mellett mindenki megmérettethesse magát valamelyik pontvadászatban. Emellett a játékosok megtanuljanak „profin” viselkedni a pályán, az öltözőben, és azon kívül is.

– Sajnos az őszi ötödik pozíciónkat nem tudtuk megtartani az NB II-es pontvadászatban, és visszacsúsztunk a nyolcadik helyre, de a megyei bajnokságban a négyes döntőig meneteltek a fiúk, ahol az előkelő harmadik helyen zártunk. Ebben a korosztályban természetesen még nem az eredmények számítanak, hanem a folyamatos játéklehetőség, de a mérkőzéseken tudjuk lemérni azt, hogy hol is tartunk, és miben kell még fejlődnünk. Úgy gondolom, hogy taktikailag, és mentálisan rengeteget fejlődött a csapat, és sokszor a korosztályra nem jellemző érett játékot produkáltak a srácok. Természetesen ebben a korban még rendkívül hullámzó a teljesítmény, és csak nagyon kevesen tudnak folyamatosan jól teljesíteni. Fizikálisan még le vagyunk maradva az „elittől”, de ennek pótlására még rengeteg idejük van a játékosoknak – sorolta az edző, aki elégedett az eredményekkel, és a helyezésekkel, de a pozitív visszajelzések ellenére is tudja, van még hová fejlődni, van még mit tanulni.

Összességében elmondható, hogy rendkívül sokat dolgoztunk azért, hogy sikeresek legyünk, és egy nagyon tehetséges, jó hozzáállású csapat kezd kialakulni. Az előttünk álló időszakban arra törekszünk, hogy minél több játékrendszert elsajátítsanak a játékosok, és taktikailag még érettebbek legyenek – zárta értékelését Boér Gábor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.