- hirdetés -

A megye I-es focicsapat lejátszotta utolsó edzőmeccsét is, szombaton már indul a bajnokság. Nagy a bizakodás, de sok a sérült és az eltiltott is.

Július 5-én kezdte meg a felkészülést a Rákóczi Vasas labdarúgó csapata a megyei I. osztályú bajnokságra. Polyák László legénysége a tréningek mellett számos edzőmérkőzést is játszott.

A játékoskeret szinte teljes mértékben együtt maradt. Új igazolás a Kecskemétről visszatérő Bozsóki Dániel, a Békéscsaba UFC-ből Polyák Ádám, Nagyszénásról Asztalos Gábor. A távozók között szerepel Albert László és Baranyai Béla, mindketten az NB III-as OFC-hez igazolnak.

A csapat augusztus 6-án utolsó edzőmérkőzését játszotta.

Csongrád – Rákóczi Vasas 3 – 2 ( 1 – 1 )

Rákóczi: Sütő / Lévai / – Egry, Németh, Dávid / Bozsóki /, Asztalos / Fehér / – Boros, Szabó Á. / Simon R. /, Juhász / Gulyás / – Polyák, Lövei / Buza /, Mazán.
Edző: Polyák László

Orosházi gólszerzők: Asztalos G., Juhász N.

Polyák László: – A mai mérkőzésen mindenki közel egyforma játéklehetőséget kapott és most ezen volt a hangsúly. Védekezésünkön van még mit javítani.

Felkészülten, de sok sérülttel

A Rákóczi az utolsó edzőmeccs után már az első bajnokira készül, ami augusztus 10-én lesz Rákóczitelepen. A Bcs. MÁV elleni mérkőzés 17 órakor kezdődik. Polyák László edzőt arra kértük, foglalja össze, hogyan látja a felkészülést.

 

– A játékosok többsége jól dolgozott és megfelelő számú edzésen és edzőmérkőzésen vett részt. Sajnos most is vannak sérültjeink, akikre az első mérkőzésen biztos nem számíthatok. Berta Endre, Pardi László, Ludányi Péter valamint Dávid Zsolt játéka is erősen kérdéses, Debreczeni Péter eltiltás miatt nem szerepelhet a MÁV elleni nyitómérkőzésen.  Ez így már kicsit sok. Hazai pályán minden mérkőzést meg kell nyerni az eredményesség és a közönség miatt is. Így nem lehet más a célunk, mint hogy győzelemmel kezdjük az őszi szezont. Remélem, hogy nemcsak a három ponttal, de a közönségszórakoztató játékkal is elégedett lehetek. A keretünk erősségét az fogja megmutatni, hogy a sok sérült és az eltiltott játékosaink nélkül milyen teljesítményt nyújtunk – fejezte be az esélylatolgatást az edző.

A Rákóczi várható összeállítása: Lévai – Boros, Németh, Dávid / Szabó Á. /, Asztalos – Bozsóki, Szabó Á., Gulyás – Kánya / Lövei /, Buza, Juhász N. Csere: Sütő, Egry, Mazán, Polyák, Pásztor, Fehér L. valamint a kimaradók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.