- hirdetés -

Immáron  huszonnegyedszer gyűltek össze valamikori, mostani és leendő labdarúgók, hogy a legendás orosházi játékos és edző, Berta József emlékének adózva rúgják a bőrt.

A rendezvényt – mint már annyiszor – a Berta József Labdarúgó Alapítvány szervezte és bonyolította le. A körülmények nem játszottak mindenben a focisták kezére, de a kicsit túl locsolt és igen mély talajú pályán a rekkenő hőségben is teljes erőbedobással küzdött a dévai és aradi sportolók által nemzetközivé avanzsált mezőny.

Junior kategóriában a romániai Déva csapata mellett az orosházi Barátság, az Orosháza Junior és az orosházi Dream Team csapatai vették fel a harcot egymással és az extrém meleggel. A leginkább várt és mindig nagy sikert arató senior kategóriában pedig Battonya, Szarvas, és Arad öregfiúk csapatai mellett az orosházi Old Boys lépett pályára. A már említett körülmények dacára nagyszerű meccseket láthattak az ULE pályára kilátogatók.

A fociról szólt a szombat, Bert Józsefre emlékeztek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A fociról szólt a szombat, Bert Józsefre emlékeztek (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A fiatalabbak versenyét az Orosházi Junior nyerte a Barátság, a Déva és a Dream Team előtt. A már régebben fiatalok közt az Arad csapata bizonyult a legjobbnak, megelőzve a vendéglátók Old Boys együttesét, a Battonyát és a Szarvast. Junior korosztályban a legjobb kapus az orosházi Fekete Tibor lett, gólkirály az ugyancsak hazai Gigacz Tibor, a legjobb játékosnak pedig a dévaiak kitűnőségét, Darvas Józsefet választották. A senioroknál az Arad mindent vitt. Legjobb kapus és egyben a Szőke-Molnár József díj tulajdonosa Szabó Emil, a gólkirály, egyben a Cziráki „Öcsi” díj birtokosa Nada Bon, a legjobb játékos és a Mátrai Sándor díj tulajdonosa pedig Hirmler Emeria lett. A legjobb orosházi játékost illető Kollár György díjat Hegedűs „Kacsa” József vehette át.

A hagyományoknak megfelelően az alapítvány kuratóriuma idén is átadta az Orosháza Labdarúgásáért kitüntetést. Ezt a gyermek korától kezdve minden korosztályban az OMTK-t erősítő,  ma pedig a senior csapatban pályára lépő Polyák János kapta.

A torna hangulata, a résztvevők barátsága, a valamennyiüket összekötő közös sport és a néhány nappal a 78. születésnapja után is fáradhatatlanul szervező, intézkedő Szűcs Ferenc és a többi szervező lelkesedése a garancia arra, hogy bízhatunk benne,  megérjük a 25. emléktornát is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.