- hirdetés -

Újabb hőhullám közelít hozzánk, pedig már most is embertelen meleg van odakint. Vasárnapra kiadták a vörös riasztást!

Szombaton még „csak” másodfokú, azaz sárga hőségriasztást adtak ki Békés megyére, vasárnapra azonban már előre jelzik a még nagyobb meleget. A napi középhőmérséklet az ország legnagyobb részén a hétvége mindkét napján 27-30 fok között valószínű – írja a met.hu a hivatalos előrejelzésében.

Vasárnap már Békés megyében is piros riasztás lesz (Forrás: met.hu)
Vasárnap már Békés megyében is piros riasztás lesz (Forrás: met.hu)

Nem mérséklődik a meleg a következő napokban sem, sőt keddtől délies áramlás veszi kezdetét, még forróbb levegőt szállítva a Kárpát-medencébe. A legfrissebb előrejelzések alapján csütörtökön tetőzhet a kánikula második hulláma, ismét 40 fokig szökhet néhol a hőmérséklet. Jelentős felfrissülés a következő egy hétben nem valószínű – olvasható az időkép.hu oldalon.

Mi is sokszor leírtuk már, de nem árt ismételni. A déli órákban kerüljétek a tűző napsütést, ha ez nem megoldható vagy éppen strandon vagytok, mindenképpen használjatok naptejet, és igyatok rengeteg folyadékot!

Az  orosházi lista, ahol kánikula idején felfrissülhetsz itt található. De ha az Árpád kert felé jártok, menjetek át a párakapu alatt, nagyon jól esik a felfrissülés.

A meleg miatt nincs kamionstop

A 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeg feletti tehergépjárművek ezen a hétvégén – figyelemmel a tartós kánikulára – korlátozás nélkül közlekedhetnek szombaton és vasárnap is – írja Facebook oldalán a Magyar Közút.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.