- hirdetés -

A Harangos Néptáncegyüttes idén is két hétvégén keresztül próbál, székelyföldi táncokkal ismerkednek.

A városi felnőtt és gyermek néptáncegyüttes három éve működik Orosházán Móricz Bence vezetésével. A gyerekek után most a felnőttek is egyhetes tánctáborban vesznek részt. A felnőtt csoportnak hétvégére tervezték a tábort, így július utolsó és augusztus első hétvégéjét táncolják végig a Szántó Kovács János Területi Múzeum udvarán.

– Azért jók ezek a táborok, mert az éves munkát egy kicsit meglazítják – mondta Móricz Bence, az együttes művészeti vezetője és koreográfusa. – Táncos társammal, Panyi Katalinnal közösen vezetjük a tábort, ahol most székelyföldi táncokat tanítunk az együttes tagjainak.

Móricz Bence tanítja az ú lépéseket a táncosoknak (Fotó: Rajki Judit)
Móricz Bence tanítja az ú lépéseket a táncosoknak (Fotó: Rajki Judit)

A próbákat már délelőtt megkezdik, és délután négy óra körül fejezik be. A hétvégén még a harmadfokú hőségriadó sem vette kedvüket, hogy szoknyát, harisnyát és zárt cipőt húzzanak a legnagyobb melegben, és végig táncolják a fél napot. Az együttes művészeti vezetője elmondása szerint még nem beszélték meg milyen táncokkal foglalkoznak, és hol lépnek fel szeptembertől, de egyben biztosak; továbbra is együtt és lelkesen táncolnak majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.