- hirdetés -

Július 31-ével térségünkben digitális sugárzásra vált az audiovizuális műsorszórás. A televíziózásban történelminek mondható változás hamarosan eléri az egész ország területét, a második fázisban majd október 31-ével történik meg az átállás.

Békés megyében augusztus 1-jétől minőségi változás történik a televíziózásban. A digitális átállás nemcsak minőségibb hangot és képet, de számos új lehetőséget is nyújt a tévénézőknek. Ilyen például az elektronikus műsorújság, illetve egyes set-top-boxok a műsor felvételére is alkalmasak, a kiegészítő készülék által bármikor megállíthatóvá, újraindíthatóvá válik az adás.

Megyénkben több mint 45 ezer háztartás szociálisan jogosult volt a digitális tévézéshez szükséges jelátalakító állami támogatására. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatása szerint közel hatezren éltek a lehetőséggel, Orosházáról a 2500 jogosult közül 440-en adtak be igénylést a set-top-box beszerzéséhez. Aki még ezt nem tette meg, de igényt tart a segítségre, még 30 napig eljuttathatja kérelmét az NMHH-hoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.