- hirdetés -

13 helyi vállalkozás 79 embernek teremt új munkahelyet a városban.

Orosházára több mint 180 millió forint jut a következő időszakban olyan kormányzati támogatásból, amelyet új munkahelyek létrehozását eredményező beruházásokhoz nyújtanak. November végéig számos fejlesztés megvalósítását vállalta 13 vállalkozás, ennek eredményeként 79 álláskereső áll munkába legkésőbb jövő év márciusáig. A támogatás közvetve 194 munkahely megtartását is segíti, hiszen a beruházásoktól a vállalkozások megerősödését is várják.

A nyertes pályázók ünnepélyes keretek között vehették át az értesítést Békéscsabán a kormányhivatal nagytermében, csütörtökön délelőtt. Erdős Norbert kormánymegbízott köszönetét fejezte ki a megjelenteknek, amiért tágabb értelemben a megye fejlődéséért is dolgoznak. Dr. Nagy Ágnes, a megyei munkaügyi központ vezetője úgy fogalmazott, az idei év minden várakozást felülmúlt, ami a nyertes pályázatok számát illeti. Hangsúlyozta: Békés megyében minden munkahely számít!

A nyertes vállalkozók a kormányhivatalban vették át az értesítést (Fotó: Rajki Judit)
A nyertes vállalkozók a kormányhivatalban vették át az értesítést (Fotó: Rajki Judit)

Orosházán a legjelentősebb mértékű támogatásra (88 millió forint) a Meat Projekt Plusz Kft. pályázott sikerrel, amely friss vállalkozásként olyan húsipari alapanyagok előállítását indítja be, amely a megyében nem elérhető, 40 álláskeresőnek adva ezzel munkát. A KÁRAI TRANS Kft. és a TÉR-SZERKEZET Kft. közös gazdálkodásban összesen 30 millió forintot kap, amelyből járműjavítási tevékenységüket fejlesztik, valamint acélszerkezetek szerelését indítják el. Ők 9 álláskeresőt foglalkoztatnak majd a meglévők mellett. A beruházásokhoz 25%-os önerőt is felmutattak a pályázók, és minimálisan 2 évig a teljes munkavállalói létszám megtartását is vállalták.

További nyertesek: Csabatel Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Porta Minor Könyvelő és Tanácsadó Kft., Mellis-Gastro Kft., KONCSEK TRANS Kft., WOERTZ HUNGARIA Kft., MMD-Team Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., SZABÓNÉ ÉS TÁRSA Számítástechnikai Szolg. Kft., Szokolainé Zana Ilona, LEONE SPORT 2004 Kereskedelmi Kft., K + K Könyvelőház Kft., valamint Gádorosról Tóth Józsefné egyéni vállalkozó.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására írt ki országos pályázatot. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 13 milliárd Ft áll rendelkezésre a vállalkozások fejlesztési projektjeinek megvalósításához, Békés megye 107 nyertes pályázója 950 millió forintot hívhat le. Országos szinten 822 pályázó részesült vissza nem térítendő támogatásban, Békés országos szinten a 2. helyen áll 107 nyertes pályázattal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.