- hirdetés -

Szerdán 0 órától péntek 24 óráig másodfokú hőségriadót rendeltek el.  Vasárnap és hétfőn lesz a legmelegebb.

A kedd reggel elrendelt tűzgyújtási tilalom nem véletlen, hiszen egyre nagyobb a hőség. Ezért az országos tisztifőorvos szerdától péntek éjfélig másodfokú hőségriadót rendelt el.

A riadót a várható napi középhőmérséklet, azaz az éjjel 2-kor, reggel 8-kor, délután 2-kor és este 8-kor mért hőmérsékletek átlaga alapján rendelik el. 25 fokos középhőmérséklet felett másodfokú, 27 fokos középhőmérséklet felett harmadfokú intézkedés lép életbe – írja az idokep.hu.

Az  orosházi lista, ahol kánikula idején felfrissülhetsz itt található.

A kánikula a következő napokban tovább fokozódik. Holnap már 34, a hétvégén 38 fok is lehet. Várhatóan vasárnap és hétfőn lesz a legmelegebb, a déli országrészben 38-40 fok is lehet.

Riasztási kisokos

I. fok: Figyelmeztető jelzés abban az esetben, ha egy napig a napi középhőmérséklet eléri vagy meghaladja a 25°C-ot.

II. fok: Riasztás: az előrejelzés szerint a középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri (vagy meghaladja) a 25°C-ot. A magas napi átlaghőmérséklet olyan környezet-egészségügyi kockázatot jelent a lakosság számára, amely indokolja az egészségügyi ellátó rendszer, az önkormányzatok figyelmeztetését és a lakosság hőhullám alatti rendszeres tájékoztatását.

III. fok: Riadó jelzés. Amennyiben várhatóan legalább három egymást követő napra eléri (vagy meghaladja) a napi középhőmérséklet a 27°C-ot.

Itt pedig egy kis oktató videó, mi a teendő hőségriadó esetén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.