- hirdetés -

Pénteken hivatalosan is elkezdődött a termelőmunka a Woertz AG magyarországi leányvállalatánál. Speciális elektronikai csatlakozót szerelnek össze az orosházi telephelyen.

Az előkészületek még tavaly elkezdődtek, a cég szándékait hivatalosan januárban jelentették be, most pénteken pedig elindult a termelés a Woertz hazai leányvállalatának Gyártelep utcai telephelyén. A 85 éves múltra visszatekintő, svájci székhelyű családi vállalkozás villamosipari világszabadalmat állít elő Orosházán.

Carole Woertz, a Woertz AG menedzsere vágta el a szalagot, megköszönve minden segítséget, melyet az orosházi hivataloktól kaptak az elmúlt hónapokban. Ahogyan fogalmazott, szilárd elhatározásuk, hogy Orosházán is sikeresen működjön a gyártás, munkahelyeket teremtsenek és eredményeket érjenek el. Dr. Becsey Zsolt, a külügyminisztérium külgazdasági koordinátora örömmel üdvözölte a hazai lehetőségekben hosszabb távon gondolkodó külföldi vállalkozás és kiemelte, a későbbiekben kormányzati segítséget is nyújthatnak a cégnek, ebben a politika szándéka megvan, hiszen a gazdasági fejlődés mindannyiunk érdeke – mondta.

kj (Fotók: Melega Krisztián)
Egy-két hónap alatt tanulnak be a munkavállalók (Fotók: Melega Krisztián)

A munkahelyteremtés jelentőségét emelte ki köszöntő és egyben köszönetet mondó beszédében a város polgármestere. Dr. Dancsó József a távlati célok kapcsán azt a reményét fogalmazta meg, hogy a jövőben minél több hazai beszállítóval dolgozik majd együtt a Woertz, az önkormányzat fejlődésük segítése érdekében továbbra is partner lesz.

Németországban egy 57 km-es alagút épül – ez lesz a leghosszabb alagút, amint elkészül –, biztonságtechnikai rendszeréhez szállít egy saját fejlesztésű, világszabadalom alapján előállított speciális elektronikai csatlakozót a Woertz. Ebben az orosházi Cerlux Kft. volt partner.

kj
Magas követelményeknek kell megfelelni

– A két cég együttműködése három éve kezdődött, amikor a Woertz vevőként jelentkezett nálunk. Kérésüknek megfelelően gyorsan és sikeresen megoldottunk egy termékfejlesztést. Ennek során nagy hőmérsékletet kiálló kerámia berendezéseket, a világpiacon egyedülálló terméket hoztunk létre – tudtuk meg Frankó Gábortól, a Cerlux Kft. ügyvezető igazgatójától.

Ezeket a minőségi kerámia elemeket használja fel a Woertz az új fejlesztésű rendszerekhez, melyek a már említett alagútban egy esetleges tűz esetén 1000 Celsius fokos hőmérséklet mellett is képesek biztosítani a vészvilágítás, és a szellőző rendszerek áramellátását egy ideig – tudtuk meg dr. Ónodi Tamástól, a Woertz Hungary igazgatójától.

Mivel az alkatrészeket Orosházán állítják elő, az összeszerelést idehozták Orosházára, a Cerlux Gyártelep utcai, mintegy 20 millió forintból korszerűsített ingatlanában már elkezdődött a termelő munka. – Egyelőre csak néhány fővel, de cél, hogy egy-két hónap múlva tovább bővüljünk, év végére pedig két műszakban 30 embert tudjunk foglalkoztatni – emelte ki az igazgató. Ónodi Tamás azt is hangsúlyozta, keresik annak a lehetőségét, hogy a termékeikhez szükséges valamennyi alkatrészt orosházi vagy környékbeli beszállítókon keresztül szerezzék be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.