- hirdetés -

Finom a virsli és hideg a sör – sarkalatos pontjai a II. Sör-Virsli Fesztivál szombati napjának.

Gyopárosfürdőn ezen a hétvégén rendezik a II. Sör-Virsli Fesztivált. A pénteki napon a szervezők bizakodva tekintettek az előttünk álló hétvégére, és ezt a szombati nap megerősítette. A fellépők és a kapcsolódó programok kellemes kikapcsolódást ígértek mindenkinek, aki Gyopárosfürdőre látogatott. És ne feledjétek, vasárnap még adott a lehetőség.

Dedák Angéla, a főszervező Jövő Építők TDM elnöke elmondta, a cél az volt amikor a fesztivál programkínálatát összeállították, hogy változatos, ugyanakkor kedvelt és ismert fellépők szórakoztassák a közönséget. A délutáni órákban a helyi zenekarok kaptak lehetőséget, szombaton például a Mr. Shame, estefelé pedig a nagyobb bandák – ezekben a percekben éppen az Apostol a  színpadon – feleltek a jó hangulatért, de persze egész nap ugrálóvár, fürdőzési lehetőség, és ki lehetett próbálni a búvárkodást. Késő este pedig Dévényi Tibi bácsi retro diszkóján tolták a táncot az emberek – és persze nyújtózkodtak a pöttyös labdáért.

Az Apostol koncertjére megtelt a nagyszínpad előtti tér (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián, Palotás Rajmund
Az Apostol koncertjére megtelt a nagyszínpad előtti tér (klikk a képre)
Fotók: Melega Krisztián, Palotás Rajmund

A hideg sör és persze a finom falatok sem hiányoznak a rendezvényről. A Merian Foods Kft. libamájtermékeivel jelent meg a gyopárosi standokon. A legnépszerűbb a libatepertő – tudtuk meg Elekes Lajos ügyvezetőtől, aki kiemelte, cégvezetőként és társadalmi alpolgármesterként egyaránt fontosnak tartja, hogy legyen a nyár folyamán egy-két olyan alkalom, amikor kedvezményes kondíciókkal látogatható Gyopárosfürdő.

– Ez a fürdő kedveltségét és persze a városiak kikapcsolódását is segíti, illetve viszi a település hírét, a búvárkodási lehetőségnél például budapesti, kaposvári gyerekek is merültek.

Azt már az Alföld Gyöngye Hotel éttermének képviseletében Balogh Jánostól tudtuk meg, hogy kelendő a grillsli, a Merián új terméke, melyet négyféle ízesítéssel kóstolhattak meg a fesztiválozók. Az ízekről egyébként épp egy évvel ezelőtt, az első Sör-Virsli Fesztiválon döntött a nagyérdemű, a közönség szavazatai alapján határozta meg a Merián az ízeket.

Vasárnap bábszínház, virslievő verseny és persze fürdőzés vár mindenkit, este Bunyós Pityu, majd a Hooligans zárja fesztivált.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.