- hirdetés -

Gyerekek Torja, Ada, Bereck településekről – 18. alkalommal lesz magyarságtábor Orosházán.

A Helios Alapítvány, a Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete, a Gellértegyházáért Alapítvány az idén 18. alkalommal rendezi meg a magyarságtábort a testvértelepülési kapcsolatok és a magyar-magyar összetartozás jegyében.

Az alapítvány 1996 óta szervezi meg évente a táborokat, az utóbbi 10 évben támogatóként, társrendezőként a helyi nagycsaládosok, majd a Gellértegyházáért alapítvány csatlakozott a kezdeményezhez. De pártolja a tábort az Oros-haza Baráti Kör, a Cinkusiak Baráti Köre, a város kultúrintézményei, a művelődési központ és az evangélikus gimnázium tanárai is. Az Orosházán ismert és elismert Fülöp Béla nevével fémjelzett alapítvány az elmúlt évek során számos településről látott vendégül gyerekeket. Ízelítőül: Nagykároly, Tusnádfürdő, Sepsiszentgyörgy, Pozsony, Bereck, Mátyusföld nagycsaládosai, Szenttamás, Ludas, Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Nyárádszereda, Kolony, Tasnád stb.

– Néhány kísérő tanár többször is visszatért a táborba, s így elmondhatjuk, hogy itt Orosházán a Kárpát-medence majd minden tájegységével teremtettek kapcsolatot és itteni tartózkodásuk során fél Magyarországot megismerték – emelte ki Fülöp Béla, hozzátéve, a táborok során jártak Gyulán a várszínházban, Szegeden a Szabadtéri Színházban, a kardoskúti Fehér-tó és a szarvasi arborétum sem maradt ki, és persze fürdőztek Gyopárosfürdőn.

Az idei tábor június 12-én, pénteken este nyitja meg kapuit Gellértegyházán, ezúttal 26-an töltenek nálunk néhány napot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.