- hirdetés -

Zivatarláncba keveredtünk itt a Dél-Alföldön. Orosháza belvárosa megint a víz fogságában. Sokat tenni nem lehet ellene, majd levonul. Addig is küldjetek fotót, ha készült.

A kora délutáni órákban heves zivatar kapta el a várost, néhány perc alatt jelentős mennyiségű eső esett. A belváros csatornarendszere a korábban már ismertetett okok miatt most sem tudta elvezetni a csapadékot, szóval a helyzet lényegében ugyanaz, mint volt például június 22-én.

Arról, hogy miért nem tudja a rendszer elvezetni az ilyen hirtelen leesett nagy mennyiségű vizet, itt olvashatod el. Arra pedig felhívjuk a figyelmet, hogy nem ajánlott belemenni a felgyülemlett csapadékvízbe a főtéren, hiszen az sok mindennek mondható, de tisztának biztos nem.

A szerkesztőség ablakából „szép” a látvány, de szétnézünk Gyopároson is. 40 mm körüli mennyiség esett percek alatt és a rossz hír, hogy a jeget nem úsztuk meg. A belvárosban 31 mm csapadékot mért Czirok Bence.

Gyopárosfürdőn több autóra is rászakadtak az ágak (Fotó: Melega Krisztián)
Gyopárosfürdőn több autóra is rászakadtak az ágak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit, Melega Krisztián

Fákat csavart ki, ágakat szakított le a szél, sorra érkeznek a bejelentések a tűzoltókhoz. A fürdő előtt egy faág egy autóra szakadt. A külső, ingyenes parkolóban is több személyautót rongáltak meg a leszakadt ágak.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtósa kérdésünkre elmondta, 16 óra 30 percig 17 helyre riasztották a tűzoltókat. Többségében leszakadt faágakat kellett eltávolítani.

Ezt láttuk a városban az eső alatt és utána

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.