- hirdetés -

A júniusi munkálatok befejezése után, szerdán délelőtt hivatalosan is birtokba vehették a gyerekek a Kistemplom utcai játszóteret.

A város egyik legrégebbi, a Kossuth tömbbelsőben található tere az utóbbi időben meglehetősen rossz állapotba került. Az önkormányzat játszótér-felújítási programjában összesen 20 millió forintos önerőből szépült meg a tér.

Csizmadia Ibolya alpolgármester, dr. Dancsó József polgármester és Zalai Mihály alpolgármester  avatta fel a játszóteret
Avatás: Csizmadia Ibolya alpolgármester, dr. Dancsó József polgármester és Zalai Mihály alpolgármester

– Az utóbbi években lerobbant, és életveszélyessé vált ez a játszótér. A környékbeliek most egy korszerű és szép térrel gazdagodtak, amit remélhetőleg sokáig tudnak majd használni, és vigyázni rá – kezdte beszédét Dr. Dancsó József polgármester.

A felújítás során új hálózati villanycsatlakozást kapott az egész tér. A világítás mellett innen látják el a biztonságra felügyelő térfigyelő kamerákat, így a rongálókat hamar leleplezhetik az illetékesek.

A játszótér tőszomszédságában elhelyezkedő régi, bitumenes pályát is felújították, ami új labdafogó hálót, kiskapukat, és kosárlabda palánkot kapott.

Több korosztályt is kiszolgálnak a játszóelemek: homokozó, mászóház, hinták mellett pingpongasztal is várja a fiatalokat. Akiknek nem kell messzire menniük ha megszomjaznak, a játszóteret ivókúttal is ellátták.

A gyerekek gyorsan birtokba vették a teljesen felújított játszóteret (Fotók: Rajki Judit)
A gyerekek gyorsan birtokba vették a teljesen felújított játszóteret (Fotók: Rajki Judit)

A tér mögött gyepes területet alakítottak ki, ahová fákat, és padokat is telepítettek, ide a környékbeli gazdák hozhatják kutyáikat sétáltatni. A játszóteret a Városüzemeltetési Zrt. működteti majd, ők felelnek a nyitva tartásért is. Az éjszakára bezárt, kerítéssel védett területet a gyerekek mostantól reggel nyolctól este nyolcig használhatják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.