- hirdetés -

Világhírű ellenfelet fogadott szerda délután az ONKC és az OFKSE a dán Viborg HK személyében az Eötvös csarnokban.

Ha elhangzik a Viborg név, mindenki tudja, hogy a világ kézilabdázásának egyik élcsapatáról beszélünk. A dán top csapat fiataljaira sokan voltak kíváncsiak, különösen annak ismeretében, hogy az orosházi fiatalok a hétfőn, Kiskunfélegyházán lejátszott első mérkőzéseket rendre megnyerték.

– Magyarországon, közelebbről Félegyházán edzőtáboroznak a Viborg utánpótlás csapatai és nemrég, némileg váratlanul érkezett tőlük a felkérés, hogy játszunk oda-visszavágós felkészülési mérkőzést – sorolja Mikus István, az Orosházi Női Kézilabda Club elnöke és a junior csapat edzője. – Bár a mieink épp megérdemelt nyári szünetüket töltötték, örömmel mondtunk igent a felkérésre. Egyetlen edzés nélkül játszottuk a meccseket, de így is méltó ellenfelei voltunk a dánoknak, annyira, hogy minden meccsen le is győztük őket.

A vendégek játékáról Mikus István elmondta, semmi különöset nem mutattak, sem taktikai, sem egyéni felkészültséget illetően, sőt a modern, lendületes, célratörő, gyors kézilabdából inkább a mieinktől láttunk többet. Egyedül a kapusaikon látszik a profi felkészítő munka.
– Mivel két junior és egy U15-ös csapattal jöttek, én is két részre osztottam a jórészt ifi korú junior csapatunkat és szerencsére mindkét alakulat megállta a helyét – zárta az értékelést az edző.

Az orosházi kézilabda délutánt az Orosházi Férfi Kézilabda SE fiataljai kezdték és szoros küzdelemben, egy góllal győztek a dán srácok ellen. Ezután következtek az ONKC-s junior lányok és mit sem törődve a névvel, magabiztos, jó játékkal győzték le mindkét meccsen viborgi kortársaikat. Természetesen a Németh Dóra által irányított U15-ös korosztály sem szeretett volna lemaradni a nagyobbak mögött. Ők is rendesen odatették magukat és egy kicsit szorosabban, de hozták a győzelmet.

Öröm volt látni a hazai győzelmeket, másrészt viszont – talán a név miatt – többet vártunk a világverő női csapat mögött növekedő utánpótlástól.

Aki számszerű eredményekre kíváncsi, ide kattintva az ONKC honlapján megtekintheti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.