- hirdetés -

A polgármester Rákóczitelepen és Szentetornyán ismertette a lehetséges új menetrendet.

A márciusi lakossági fórumokon tett ígérete szerint dr. Dancsó József polgármester újabb társadalmi konzultációt kezdeményezett a helyi buszjáratok ügyében. Rákóczitelepen és Szentetornyán tartott lakossági fórumok után azt javasolja a június 28-i testületi ülésen, hogy augusztus 1-jétől változzon a buszmenetrend, többségében állítsák vissza a régi rendszert.

A június 26-án rendezett lakossági fórumokon a helyiek az egyik helyszínen mintegy negyvenen, a másik helyen vagy húszan elégedetlenkedve fogadták a város első emberét. Dr. Dancsó József azonban együttműködően igyekezett a város pénzügyi helyzetét is figyelembe véve eleget tenni a lakossági igényeknek.

A polgármester Rákóczitelepen is ismertette a buszmenetrend terveit (Fotó: Rajki Judit)
A polgármester Rákóczitelepen is ismertette a buszmenetrend terveit (Fotó: Rajki Judit)

A polgármester azt javasolja, hogy iskolaidőben (szeptember 1. – június 15.) a korábbi menetrend szerint járjanak ismét a buszok egyetlen kivétellel, ami a 22.35-ös körjárat megtartását jelentené. A nyári szünetben (június 15. – augusztus 31.) és hétvégenként pedig a mostani menetrend maradna érvényben.

Számítások szerint a tömegközlekedéssel utazóknak kedvező változás a város költségvetését éves szinten több mint 7 millió forint pluszkiadással terhelné meg. A döntést pénteken a képviselő-testületnek kell meghoznia, a változás augusztus 1-jével lépne életbe, de valósan szeptember 1-jétől lenne új a menetrend.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.